Vintips och nyheter

Winefinders experter ger tips på de bästa vinerna, de hetaste trenderna och bästa kombinationerna av mat och dryck.

100-150 viner senare - Hur bra är 2020?

Nu har vårt Wine Team provat sig igenom 100-150 viner från den tredje kanonårgången i rad. Bordeaux 2020 konfirmerar en fantastisk trippel. En årgång som i stil landar någonstans mellan 2018 och 2019.

Magnus Ericsson
Vinjetten med Amalia Gonzalez Stöckel från Dos Gardenias

Hon är en av Sveriges härligaste och coolaste vinskribenter och driver podden och magasinet Dos Gardenias tillsammans med Carlos Norlén. Vinjetten tog ett snack med Amalia Gonzalez Stöckel om bland annat trender och om kvinnliga förebilder i en väldigt manlig värld.

Wine Teamet väljer årets bästa viner 2020

Winefinders Wine Team är gänget som väljer ut vinerna i butiken. Nu vill de önska alla en riktigt god jul genom att summera sina favoritviner från 2020.

Magnus Ericsson
Vinjetten med Winefinders VD Magnus Ericsson

Vad dricker vi sommaren 2020 och vad är egentligen ett ”grillvin”. I säsongens sista Vinjetten snackar vi sommarrtrender med Winefinders vinnörd och VD Magnus Ericsson.

Vinjetten med Mästerkocktävlande Agnes Ros

Midsommarfirandet är förmodligen det svenskaste som finns. Den här veckan pratar Vinjetten mat och midsommar med Mästerkocktävlande bloggaren Agnes Ros. Vad är det viktigaste på buffén och vad har hon helst i glaset?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Gastrovin-Kent Bertheau Hammarsten

Det är snart midsommar och vi pratar dryck till midsommarmaten med sommelierprofilen Kent Bertheau Hammarsten, även känd som Gastrovin. Så hur är det - funkar vin och nubbe ihop till midsommarbuffén?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Oregon-Kenneth Gustafsson

Idag är det Sveriges Nationaldag och vi tog ett snack med Oregon-Kenneth som bland annat är vd på Sveriges coolaste urbana vineri - Wine Mechanics - som gör svenskt-europeiskt vin i Göteborg.

Magnus Ericsson
Vinjetten med Florent Roques-Boizel

Försommaren är ofta synonymt med bubbel för många vinälskare. Vi passade på att prata bubblor med Florent Roques-Boizel på Champagne Boizel - och fick några bra tips!

Magnus Ericsson
Hur bra är Bordeaux 2019?

Kraftigt försenad på grund av coronapandemin - men nu börjar det se ut som att det snart är dags för en årets en primeur-kampanj med Bordeaux 2019. Så hur bra är årgången egentligen?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Susanne Histrup

Vår och sommar är rosétider och vi snackar rosévin med bloggaren och influencern Susanne Histrup som gärna dricker rosé året runt!

Magnus Ericsson