Filtrera & anpassa

Vin med Chenin Blanc

Chenin blanc, en grön druvsort som härstammar från centrala Loiredalen i norra Frankrike, är förmodligen en av våra mest mångsida druvor. Den ligger bakom några av världen mest högkvalitativa och långlivade vita viner, som finns i alltifrån ...

Läs mer om Chenin Blanc
Dölj atlas

Mer om vin med Chenin Blanc

Chenin blanc, en grön druvsort som härstammar från centrala Loiredalen i norra Frankrike, är förmodligen en av våra mest mångsida druvor. Den ligger bakom några av världen mest högkvalitativa och långlivade vita viner, som finns i alltifrån knastertorra till söta stilar. Oavsett stil har den alltid en framträdande och vibrerande syra. Därför är druvan också populär att använda i mousserande viner. I Sydafrika, där den är den mest planterade druvan, görs även starkviner och brandy på chenin blanc.

Chenin blancviner har ofta toner av gul och tropisk frukt såsom citrus och aprikos. Med ålder kommer ofta aromer som honung, vita blommor och vått ylle fram. Vinerna brukar också beskrivas som att ha en krämig och nästan vaxig konsistens. När druvan odlas för att ge hög avkastning, vilket har varit vanligt i Nya världen, försvinner ofta de mest typiska aromerna, även om syran fortfarande är omisskännlig. Flera Nya världen-producenter, särskilt i sydafrikanska Stellenbosch, har dock bestämt sig för att visa druvans potential. Det blir därför allt vanligare att hitta högkvalitativa chenin blancviner även utanför stjärnområdet Loire. Chenin blanc odlas även i USA och i Australien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du