Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sunu Wines Willamette Valley Pinot Noir 2017

Vad tyckte du?

Sunu Wines Willamette Valley Pinot Noir 2017

USA, Willamette Valley, 750 ml, 13,5%

För den första årgången av SuNu kastade producenten ett brett nät av vinframställningstekniker. Varierande nivåer av inkludering av hela klasar, längden som vinet har skalkontakt och användningen av olika jäsningskärl är variabler som vi alltid överväger på Betz Family Winery för vår vinframställnin ···

Styckvis

395:-

/flaska
Låda (12 st)

395:-

/flaska, totalt 4 740:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Elegant, komplex och fruktdriven doft med toner av hallon, körsbär samt subtila nyanser av skogsbotten och mandarinzest. Mycket lång, fruktig, elegant och balanserad eftersmak.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
92 p "An attractive array of earthy red-cherry and berry aromas"

An attractive array of earthy red-cherry and berry aromas that lead to a very plush, fluid and smoothly rendered palate that offers immediate appeal and plenty of flavor. Drink now.

WineAdvocate
91 p "This is a great value"

The Oregon appellation 2017 Pinot Noir is scented of blackberries and blueberries with touches of tar, charcuterie, dried herbs and potpourri. It's medium-bodied, spicy and silky with a long finish. This is a great value. 400 cases produced.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

För den första årgången av SuNu kastade producenten ett brett nät av vinframställningstekniker. Varierande nivåer av inkludering av hela klasar, längden som vinet har skalkontakt och användningen av olika jäsningskärl är variabler som vi alltid överväger på Betz Family Winery för vår vinframställning. Det var dock också nödvändigt för oss att anpassa våra metoder för att inkludera mycket mer noggrann hantering av den känsliga Pinot Noir-druvan.


SuNu Willamette Valley är tänkt som en ögonblicksbild av flera vingårdar, klonval och vinframställningstekniker och representerar de marina sedimentära jordarna som finns i norra Oregon. Det är en blandning av vart och ett producentens vingårdslägen, med enskilda fat utvalda baserat på att de är tidigt tillgänglighet och har en ungdomlig generositet. 

Producenten

Sunu är Betz Family Winery's senaste projekt för att producera Pinot Noir från vingårdar i Oregon's Willamette Valley. För tjugotvå år sedan grundades Betz Family Winery med en grundläggande princip: Vi ska oupphörligt söka efter vingårdar av högsta kvalitet och var uppmärksam på alla detaljer i vingården och ge oss själva tid i källaren för att långsamt utveckla varje vingårds unika egenskaper. Fransmännen har ett ordspråk för hur man ser vingården som den främsta motorn för vinkvalitet och karaktär, "Sous Nous", vilket betyder "under oss." Vi tror inte att vinets ”själ” finns i källaren ... det är under oss i blandningen av jord och vinstockar.Denna sträva har nu lett till Betz till en ny destination. 

https://www.sunuwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du