Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Scott Wines Pinot Noir Cuvée Ruth 2019

Vad tyckte du?

Walter Scott Wines Pinot Noir Cuvée Ruth 2019

USA, Willamette Valley, 750 ml, 13,5%

Varje år producerar Walter Scott en cuvee från de bästa faten med Pinot Noir från Eola-Amity Hills som han sedan kallar Cuvee Ruth. Vinet i faten kommer från de bästa blocken av Seven Springs, Sojeau, Temperance Hill, and X Novo Vineyard. Druvorna växer på en vulkanisk jordmån på en lerbank på den e ···

Styckvis

395:-

/flaska
Låda (12 st)

395:-

/flaska, totalt 4 740:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Fruktig doft med toner av röda bär, hallon, jorgubbar, örter, lavendel, multna löv och fat. Smaken är mycket välbalansera med tydligt fruktiga toner av hallon och jorgubbar ackompinjerat av finstämda nyanser av fat och mineral.

Drickes
2021-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Varje år producerar Walter Scott en cuvee från de bästa faten med Pinot Noir från Eola-Amity Hills som han sedan kallar Cuvee Ruth. Vinet i faten kommer från de bästa blocken av Seven Springs, Sojeau, Temperance Hill, and X Novo Vineyard. Druvorna växer på en vulkanisk jordmån på en lerbank på den eftertraktade östra sluttningen av Eola-Amity Hills. De skördas för hand och det färdiga vinet lagras 10 månader på franska ekfat.

Producenten

Makarna Erica Landon och Ken Pahlow lever sin dröm i Oregon Willamette Valley där de sedan 2008 driver Walter Scott Wines. De tömde sina pensionskonton och använde pengarna för att designa sin etikett och resten är historia. Namnet Walter Scott är framtaget för att hedra de två personer som har betytt väldigt mycket för Ken. Walter, Ken's farfar, var flygingenjör för Trans World Airlines. Han strävade alltid efter att få sina drömmar att bli verklighet och har inspirerat paret till att det inte finns några gränser för vad man kan åstadkomma. Scott var Ken's brorson, ambitiös och inte rädd att satsa allt för att nå framgångar, som lärde Ken att våga ta chanser för att uppnå sina drömmar.


Första årgången som de producerade var 2009, La Combe Verte Pinot Noir, som vinifierades på Patricia Green Cellars. För följande två årgångar bytte Ken plats till Evening Land där han började arbeta tillsammans med Dominique Lafon. Beslutet att 2011 göra Chardonnay, bidrog väsentligt till både deras växande produktion och växande fan-skara. Året efter hyrde de ett vineri i Justice Vineyard i the Eola-Amity Hills och bjöd då även in vännerna Sue och Andy Steinman att bli en del av teamet.


Walter Scott filosofi är enkel men krävande, fokus på kvalitén på druvorna, välmående vingårdar, ett hållbart jordbruk och nära relationer till odlarna. Resultat är lika med viner med ikonstatus.

https://www.walterscottwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du