Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kistler Vineyards Chardonnay McCrea Vineyard 2014

Vad tyckte du?

Kistler Vineyards Chardonnay McCrea Vineyard 2014

USA, Sonoma , 750 ml, 13%

Det finns en liten skara vinproducenter som får något närmast heligt över sig. Viner som är i det närmaste omöjliga att få tag på men som älskas av alla som får den stora ynnesten att testa dem. En sådan producent är mytomspunna Kistler. Stilen beskrivs ofta som mer fransk än amerikansk med en blygs ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Smaknotering

En stor, inbjudande doft med aromer av tropisk frukt, ananas, hasselnötter, brynt smör, brioche och apelsinblomma. Kroppen är fyllig med hög syra, stiltypisk komplexitet och ett kryddigt avslut.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
95 p "great cellaring potential"

The 2014 Chardonnay McCrea Vineyard has a gorgeously intense nose of pineapple paste, honey-nut and guava with touches of cashews and brioche. Medium to full-bodied with a lovely satiny texture, the tropical fruits are open for business with a zippy line of acidity to ensure great cellaring potential.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det finns en liten skara vinproducenter som får något närmast heligt över sig. Viner som är i det närmaste omöjliga att få tag på men som älskas av alla som får den stora ynnesten att testa dem. En sådan producent är mytomspunna Kistler. Stilen beskrivs ofta som mer fransk än amerikansk med en blygsam ekighet och en bra frisk syra. För att skilja sig lite från mängden har man valt att endast använda sig av 50 % ny fransk ek vid jäsningen samt att man låter vinet vila på jästfällningen vilket bidrar till friskheten i vinet. Man kan ibland även märka att vinerna har en något slöjig karaktär och detta för att dessa är ofiltrerade för att få fram högsta smak. Cuvéen Vine Hill har producerats sedan 1991. Själva vingården ligger alldeles framför vineriet och består av cirka 25 år gamla torrfarmade rankor på sandig jordmån. Den näringsfattiga vingården ger viner med energi och nerv av sällan skådat slag. Passar bra till den finaste fisken med en beurre blanc-sås.

Producenten

Kistler är utan tvekan ett av de största namnen i Kalifornien för högklassig chardonnay - viner som är gjorda med Bourgogne som förebild och burgundiska framställningsmetoder. Egendomen grundades 1978 av Steve Kistler och Mark Bixler (den senare gick tragiskt nog bort hösten 2017) och året därefter kom första årgången - blott 3,500 lådor vin. De kommande årtiondena jobbade sig firman upp till den absoluta toppen i Nordamerikansk vinmakning. Legendariska Steve Kistler pensionerade sig från Kistler Vineyards i slutet av 2017 för att satsa helhjärtat på nya projektet Occidental. Han lämnade över tyglarna till Jason Kestner som blev en del av firman 2008 och dess vinmakare 2014.

Vingårdarna, som man mestadels äger och brukar själva, ligger i svalare klimat som Russian River och Sonoma Coast, vilket även detta bidrar till en stor portion elegans. I dag gör man runt 25 000 lådor vin om året. Förutom en mängd olika vingårdsbecknade chardonnay-viner så gör Kistler även ett par pinot-viner - också de från vingårdslägen. 

http://www.kistlervineyards.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du