Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chanin Wine Duvarita Vineyard Pinot Noir 2015

Vad tyckte du?

Chanin Wine Duvarita Vineyard Pinot Noir 2015

USA, Santa Barbara, 750 ml, 13,5%

Duvarita Vineyard planterades 2000 i den svala delen i Santa Rita Hills, där jorden är mer sandig än vanligt. Pinot Noir får ett speciellt mineraluttryck här, vilket vinproducenten Gavin Chanin är en mästare på att ta fram. Druvorna genomgick först en fem dagar lång kallmaceration innan jäsningen in ···

Styckvis

549:-

/flaska
Låda (12 st)

549:-

/flaska, totalt 6 588:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och elegant med toner av röda bär, skog, kryddor med lite animaliska toner. Smaken är medelfyllig i en elegant stil med toner av mogna röda bär där hallon och smultron dominerar. Generös men också och kryddig och otroligt välbalanserad med inslag av mineral och sälta. Mycket elegant eftersmak.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Vinous
95 p "The 2015 Pinot Noir Duvarita Vineyard is another gorgeous wine from Gavin Chanin"

The 2015 Pinot Noir Duvarita Vineyard is another gorgeous wine from Gavin Chanin. Red cherry, cranberry, orange peel, mint and rosewater, all supported by veins of tannin, are some of the nuances that give the Duvarita its chiseled, saline-driven personality. Readers who like energetic Pinots will adore the Duvarita. Today, it is a total knockout.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Duvarita Vineyard planterades 2000 i den svala delen i Santa Rita Hills, där jorden är mer sandig än vanligt. Pinot Noir får ett speciellt mineraluttryck här, vilket vinproducenten Gavin Chanin är en mästare på att ta fram. Druvorna genomgick först en fem dagar lång kallmaceration innan jäsningen inleddes i ståltankar. Gavin använde sig av sk "punch down" och tryckte dagligen varsamt ner skalresterna för en mjuk extraktion av färg och tanniner. Efter jäsningen lagrades vinet på franska ekfat.

Producenten

Gavin Chanin har siktet inställt på att göra pinot noir och chardonnay i värlsklass. Viner som uppvisar balans, komplexitet och elegans snarare än att slå dig i huvudet med smakrikedom. Hans viner har till och med kommit att kallas för "lågalkohol pinoter" - men det är en term som han inte riktigt gillar. "Jag tycker att de har rätt nivå på alkoholen helt enkelt" sa han till Food & Wine Magazine när de intervjuade honom 2013. Till skillnad från många av de "kultviner" som satte Kalifornien på vinkartan. 

Gavin Chanin är en ung vinmakare, knappt fyllda 30, som söker ut gamla vingårdar (några av de äldsta i landet) i det svala klimatet i Santa Barbara County i Kalifornien. Inriktningen är på terroir - det vill säga att vinerna ska vara ett uttryck för sin växtplats - och alla viner görs på druvor från en och samma vingård. 

Som många andra unga vinmakare är Gavin Chanin miljömedveten. Alla vingårdar brukas ekologiskt och han tillsätter så lite han kan i sina viner. Han använder varken kommersiell jäst, enzymer eller bakterier i vinmakandet och han filtrerar inte sina viner. Trots att han är ganska ny i branschen (Chanin grundades 2007) har han redan fått riktigt bra omdömen om sina viner (av bland andra Jancis Robinson). Chanin Wine gör närmare dussinet olika viner på chardonnay och pinot noir som fått 90-94 poäng av bland andra Wine Spectator och The Wine Anorak.

http://chaninwine.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du