Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Böen Russian River Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

Böen Russian River Pinot Noir 2018

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Långt före guldruschen drog igång 1849 hade ryska immigranter planterat vingårdar i de fertila jordarna i norra Sonoma County längs stillahavskusten.  Efterföljande Europeis ···

Styckvis

359:-

/flaska
Låda (12 st)

359:-

/flaska, totalt 4 308:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

En läcker parfymerad doft med toner av hallon, lingon och jordgubbar, söta kryddor och torkade örter. Smaken är medelfylligt med finstämda och mjuka tanniner med en lång, fruktig eftersmak.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Långt före guldruschen drog igång 1849 hade ryska immigranter planterat vingårdar i de fertila jordarna i norra Sonoma County längs stillahavskusten.  Efterföljande Europeiska nybyggare såg också regionens unika klimat och komplexa jordmåner och fortsatte arbetet med att skapa vingårdar. Runt 1876 var vinodlingen i det som kom att kallas Russian River Valley väletablerat med över 2000 hektar vingårdsmark. I detta historiska läge plcokas druvorna till detta vin. Man extraherar färg från musten genom olika tekniker för hantering av ”skalkappan” som bildas, såväl genom så kallad ”punching down” och ”pumping over”. Vinet lagras på 100% ek (vara 60% av ekfaten var nya).

Producenten

Namnet BÖEN kan översättas till ”farmen” och valdes av vinmakaren Joseph Wagner som en påminnelse om att vinet han skapar är sammankopplat med marken det kommer från och att han i slutänden är en jordbrukare. Som femte generationens vinmakare hittade Joe i vinmarkerna innan han var gammal nog att ens smaka. Vid 19 års ålder hade han bestämt sig för att föra familjetraditionen vidare när han tog jobb, sida vid sida, med sin far på Caymus Vineyards. År 2001 skapade han Belle Glos med fokus på vingårdsbetecknad pinot noir från Kaliforniens bästa kustlägen. På senare år har han släppt viner under det nya varumärket Copper Cane Wines & Provisions - det är en del i hans stora passion att hitta nya vingårdslägen och vidareutveckla vinindustrin med olika experiment. Ett sådant projekt är BÖEN som är ett uttryck för terroiren i Russian River Valley med hans egen personliga prägel.


https://boenwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du