Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery Estate Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

Walter Hansel Winery Estate Pinot Noir 2018

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Huvuddelen av vinet kommer från Meadows Vineyard som till 100% består av Rochioli-kloner. Till det har det tillsatts en liten del av lätt fatat vin som producerats av klonen Swan som vuxit in vingården West 12.

Styckvis

519:-

/flaska
Låda (12 st)

519:-

/flaska, totalt 6 228:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Fruktig och frisk doft mörka körsbär, tobak, örter och mineral. Dofterna kommer igen i smaken där de kompletteras med toner av muööbär, röda vinbär och fina nyanser av fat som tillsammans med vegetativa nyanser hänger kvar i den långa eftersmaken.

Drickes
2022-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
94p "Super fresh and finishing very long and uplifted."

The 2018 Pinot Noir Estate, aged in 60% new François Frères barrels, has a medium ruby color and aromas of cured meats, red and black cherries, graphite, dried earth and tobacco leaves. The medium-bodied, satiny palate explodes with concentrated earth- and spice-laced fruits, gently grainy, super fresh and finishing very long and uplifted.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Huvuddelen av vinet kommer från Meadows Vineyard som till 100% består av Rochioli-kloner. Till det har det tillsatts en liten del av lätt fatat vin som producerats av klonen Swan som vuxit in vingården West 12.

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du