Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Drouhin Producentlåda Domaine Drouhin Oregon

Vad tyckte du?

Domaine Drouhin Producentlåda Domaine Drouhin Oregon

USA, Oregon, 750 ml, 13%

Familjen Drouhin från Bourgogne var den första burgundiska familjen att göra vin i Willamette Valley Oregon. Véronique Drouhin anslöt sig till en handfull andra pionjärer 1986, med drömmen om att göra Pinot Noir och Chardonnay i världsklass. Tre decennier senare är hon fortfarande kvar på en av de m ···

Låda (6 st)

2 298:-

Smaknotering

Roserock Chardonnay 2017 (1 flaska)

Doften och smaken är inbjudande, engagerande och spännande - kort sagt den typ av upplevelse man hoppas på i ett vin. Aromerna sträcker sig från klassiska vita blommor till syrlig citronmaräng. I sin kärna finns textur och energi, som uppvägs av ljus syra och välintegrerad ek.

 

 

Arthur Chardonnay 2017 (1 flaska)

Arthur 2018 levererar en doft med tydliga aromer av kryddat päron, kvitten, vita blommor och en nyans av honung. Smaken bjuder på livfulla och smäktande toner av kryddad frukt och en läcker syra som balanserar upp vinet hela vägen igenom den långa eftersmaken. Njut nu fram till 2026.

 

 

Dundee Hills Pinot Noir 2016 (1 flaska)

Dundee Hill är en vacker kombination av komplexa och välstrukturerade doft och smak med en tydlig intensitet och ryggrad. Subtila toner av rosenblad, hallon och mörka körsbär leder till skiktade smaker av surkörsbär, tranbär, svart te och plommon. Även om det är ungt, finns det en extraordinär balans mellan de fina tanninerna och energigivande fräschör av livlig röd frukt och syra. Detta är ett vin som kommer att bli spännande att följa när det passerar 5, 10 och 15 år. 

 

 

Lauréne Pinot Noir 2016  (1 flaska)

Laurène är en cuvée som är döpt efter familjens dotter. Vinet har charm och karaktär - levande, men ändå återhållsamt. I doften visar Laurène upp toner av söta körsbär, granatäpple, brödkryddor, mogna björnbär, vilda örter och färsk salvia. DEssa intensiva aromer kommer efter några år i källaren att bjuda elegans och uttrycksfullt texturdjup. Kan lätt klara 8-10 års lagring under rätt omständigheter. 

 

 

Cloudline Pinot Noir 2018 (2 flaskor)

Både doften och smaken bjuder på klassiska Willamette-toner av röda körsbär, mogna jordgubbar, syrén, kryddpeppar och en lätt jordighet. I smaken bäddas detta in av en fin fyllighet, pigg syra och en elegant tanninstruktur.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjen Drouhin från Bourgogne var den första burgundiska familjen att göra vin i Willamette Valley Oregon. Véronique Drouhin anslöt sig till en handfull andra pionjärer 1986, med drömmen om att göra Pinot Noir och Chardonnay i världsklass. Tre decennier senare är hon fortfarande kvar på en av de mest välrenommerade vingårdarna i Dundee Hills och gör några av de mest hyllade Willamette-vinerna.

 

Dundee Hills är en sub AVA av Willamette Valley. De flesta av vingårdarna är planterade i sydläge som ger druvorna gott om solsken. Viner som kommer från Dundee Hills ger några av områdets fylligaste, mest solmogna och fruktdrivna viner i Willamette, även om Willamette-klimatet som helhet är mycket kallare än de flesta platser på den amerikanska västkusten och kan vara mer jämförbart med Bourgogne. Men till skillnad från Bourgogne är jorden sönderdelad vulkanisk aska och en ganska unik miljö för Pinot Noir. Förutom Drouhins flaggskeppsvingård i Dundee tillverkar de vin från sin andra odlingar i Eola-Amity AVA, Roserock. Dessa vingårdar är lite yngre och området något svalare än deras plats i Dundee och vinerna visar lite mindre överdådig frukt och lite mer mineralisk karaktär.

 

Lådan innehåller en unik möjlighet att prova viner från Drouhins vingårdar både i Dundee Hills och Eola-Amity.

Producenten

Domaine Drouhin startade sin egendom i Willamette Valley, strax sydväst om Portland, Oregon i slutet av 1980-talet. Innan dess hade dock familjen bedrivit vinproduktion i Bourgogne över 100 år. Joseph Drouhin flyttade från Chablis till Beaune och grundade Maison Joseph Drouin år 1880. Han efterträddes av sin son, Maurice Drouhin, som ägnade sitt liv åt att göra vin av toppkvalitet. År 1957 blev Robert Drouhin den tredje generationen att driva vidare familjeverksamheten. Han "upptäckte" Oregons potential för vinodling på ett besök under 1960-talet. När det år 1979 och -80 anordnades blindprovningar i Paris och Bourgogne (varav den sistnämnda organiserades av Robert) fick världen upp ögonen för Oregon på riktigt. Robert insåg att det var Oregon, snarare än Kalifornien, som hade optimala förutsättningar, gällande jordmån och klimat, för att odla pinot noir och chardonnay av den burgundiska kvalitet som han hade som måttstock. År 1986 kom även Roberts dotter Véronique (som har en examen i oenologi) för att jobba inom familjeföretaget. De sammanfattar sin egendom i Oregon med orden "French soul - Oregon soil"

http://www.domainedrouhin.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du