Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics Holy Smoke BBQ

Vad tyckte du?

Wine Mechanics Holy Smoke BBQ

USA, Kalifornien, 750 ml, 14%

Holy Smoke BBQ är en härlig låda som tagits fram i ett samarbete mellan Sveriges bästa grillställe Holy Smoke i Nyhamnsläge i nordvästra Skåne och Sveriges coolaste urbana vineri - Wine Mechanics som återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Lådan innehåller tre olika viner (två buteljer av v ···

Låda (6 st)

1 800:-

Smaknotering

Eftersom kreativa galningar gärna dras till varandra så var det egentligen bara en tidsfråga före BBQ-hjältarna på Holy Smoke och de urbana vinmakarna Wine Mechanics skulle hitta rätt. Under en kväll med rejält med mat och dryck kläcktes idén att göra vin ihop. Samarbetet rullade igång när rökpojkarna besökte vineriet i Gamlestaden i november 2019 och i somras var första batchen med 300 flaskor klar att rullas ut till Holy Smokes gäster i nordvästra Skåne. På tre veckor sålde hela batchen slut. Lämpligt nog hade ytterligare ett ekfat om 228 liter sparats till vintern. Nu kan du prova resultatet i Wine Mechanics Holy Smoke-låda där grillexperterna även valt ut två andra viner (2 flaskor av varje). Lådan innehåller:

Holy Smoke/Wine Mechanics Collab No 1 (2 flaskor)
Vinet är gjort på mestadels barbera från Barolo med en bra skvätt fransk syrah inblandad. Blenden har sedan fått ligga på fransk ek i åtta månader före det buteljerades hos Wine Mechanics i Slakthuset. Vinet är ett perfekt grillvin som rekommenderas till burgare eller ribs oavsett om du gör dem över öppen eld eller i köket.

Wine Mechanics Syrah 2018 (2 flaskor)
Ny årgång och kanske den bästa de gjort enligt Wine Mechanics själva. 100 procent Syrah från Saint-Joseph i norra Rhône. 75 procent hela klasar och 10 dagars jäsning på skalen. 10 procent ny ek, 80 procent använd och resten är lagrat på ståltank. Ett vin som är större än 2017 på alla vis. ”Kraft och krydda. Som en örfil med silkesvantar”, enligt Wine Mechanics själva. Total produktion: 7 400 flaskor. Fruktig smak med stora toner av blå plommon, mullbär, bigarråersamt kryddiga inslag av vitpeppar och fat.

Horseshoes & Handgrenades NV (2 flaskor)
Tre druvor och två regioner, så kan man sammanfatta detta gränsöverskridande vin. Blandning består av syrah, cabernet sauvignon och merlot där den första hämtas från södra Oregon och de två resterande kommer från Red Mountain i Washington. Den rika, mogna, frodiga frukten kommer från Oregon syrahn medans cabernet sauvignonen och merloten från Washington står för komplexitet och struktur.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/58851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Holy Smoke BBQ är en härlig låda som tagits fram i ett samarbete mellan Sveriges bästa grillställe Holy Smoke i Nyhamnsläge i nordvästra Skåne och Sveriges coolaste urbana vineri - Wine Mechanics som återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Lådan innehåller tre olika viner (två buteljer av varje) som gjorts tillsammans med eller valts ut av Holy Smoke för att passa perfekt till kött (oavsett om du grillar ute eller tillagar hemma i köket). 

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du