Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Broc Cellars A Natural Winery in an Urban Setting

Vad tyckte du?

Broc Cellars A Natural Winery in an Urban Setting

USA, Kalifornien, 750 ml, 14%

Chris Brocway på Broc Cellars gör viner i en unik stil som är svåra att hitta motstycke till i Kalifornien. Vineriet är beläget i staden Berkley och druvorna köps in från olika delar av Kalifornien. Vinerna håller ofta en måttlig alkoholhalt med generös syra och stor elegans och är gjorda av, för Ka ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Trousseau 2018
Druvorna (100% Trousseau) kommer från Solano county. Vinet har fått jäsa i ståltank i 6 månader. Ofiltrerat utan tillsatt svavel. Ett lätt, ljusrött vin med fruktiga inslag av jordgubbar, smultron och körsbär. Bra aperitifvin som med fördel serveras lätt kylt. 

 

Vine Starr Zinfandel 2017
Med frukt från de svala vingårdar i Sonoma county. Frisk och fräsch Zinfandel med stor elegans och låg alkoholhalt (12,7%) med kryddiga inslag, röda bär och bra syra. Långt ifrån de syltiga, alkoholstarka Zinfandelviner man ofta ser från Kalifornien.

 

Valdiguié 2017
Druvan Valdiguié odlas mest i södra Frankrike och var tidigare känd som Napa Gamay i USA. Druvorna kommer från 65-åriga vinstockar (strax öster om Napa Valley) i vingårdar helt utan konstbevattning. Vinet genomgår delvis en kolsyrejäsning enligt den princip man använder i Beaujolais. Elegant och komplext vin med inslag av jasmin, hallon och röda bär.

 

Valdiguié 2015
Samma vin som ovan men med två år mer på nacken. Jämför gärna årgångarna tillsammans för att se hur det har utvecklats.

 

Counoise 2017
Vinet spontanjäser i stora, öppna jäskar och får sedan vila 10 månader i 600-liters tyska ekfat. Counoise är en vanlig blanddruva i Rhône men här får den spela huvudrollen. Ett medelfylligt vin med inslag av peppar och mörka bär. Bra syra och långt avslut.

 

Chenin Blanc 2017
Druvorna kommer från Green Valley från vinstockar omkring 40 år gamla. Druvorna pressas direkt efter skörd och därefter jäser och lagras vinet i stora fat om 500 liter i 10 månader utan filtrering. Vinet är blommigt och fruktigt med inslag av citrongräs, aprikos och honung. 

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chris Brocway på Broc Cellars gör viner i en unik stil som är svåra att hitta motstycke till i Kalifornien. Vineriet är beläget i staden Berkley och druvorna köps in från olika delar av Kalifornien. Vinerna håller ofta en måttlig alkoholhalt med generös syra och stor elegans och är gjorda av, för Kalifornien, ovanliga druvsorter som Trousseau, Chenin Blanc, Counoise etc. Spontanjästa viner med inget, eller väldigt liten mängd tillsatt svavel. En låda som väl representerar Broc cellars och deras stil.
”Natural Winery in an urban setting”.

Producenten

Efter examen från University of Nebraska började Chris Brockway att arbeta på restauranger runt staden innan han flyttade vidare till Stillahavskusten, där hans intresse för vin väcktes till liv. Efter att en vän skämtade om att han borde lära sig hur man producerar vin, packade han sina saker och deltog i vinproduktionskurser vid UC Davis.

Innan han slutade gjorde han praktik på en av Cal State Fresnos vingårdar, och det var här han blev expert på som han säger - i allt han inte använder.

 

Efter avslutade studie började han jobba på JC Cellars, på alla sätt en konventionell vingård. Samtidigt började han ofta besöka Terroir, San Franciscos första naturvinsbar, och började fundera mycket på att experimentera med de viner han gillade att dricka.

Och så, efter några små experiment föddes Broc Cellars.

 

Det är enbart druvor odlas utan att användande av syntetiska bekämpningsmedel, herbicider, fungicider eller gödselmedel som används och hans anläggning består av två byggnader, en med flera rostfria stål-, betong- och träbehållare, den andra med är dedikerad til ekfat och betongägg. Alla jäsningar görs med infödda jäst, och för det mesta glömmer han användningen av svavel. Om det behövs kommer han att lägga till några milligram ungefär fyra veckor innan tappning så att det integreras fullt ut i vinet.

https://broccellars.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du