Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
FEL Wines Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

FEL Wines Pinot Noir 2018

USA, Anderson Valley, 750 ml, 14,6%

Druvorna är en blandning av olika Pinot Noir kloner inklusive Pommard, Mt. Eden, Martini och Dijon - alla härstammade från några av de bästa vingårdarna i Anderson Valley. Donnelly Creek, Savoy, Wiley och Ferrington. Vinet görs på 100% Pinot Noir som får vila 16 månader på franska ekfat - varav 42% ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en ganska generös doft av svarta körsbär, granatäpple och har fina inslag av mörk choklad, apelsinskal och salvia. Smaken är ganska fyllig och varm med toner av jordgubbar, plommon, vanilj, rostat bröd, kryddor. 

Alkoholhalt
14,6%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna är en blandning av olika Pinot Noir kloner inklusive Pommard, Mt. Eden, Martini och Dijon - alla härstammade från några av de bästa vingårdarna i Anderson Valley. Donnelly Creek, Savoy, Wiley och Ferrington. Vinet görs på 100% Pinot Noir som får vila 16 månader på franska ekfat - varav 42% är nya innan det flaskas.

Producenten

FEL Wines är ett projekt från smått legendariske Cliff Lede och namnet är en förkortning och står för Florence Elsie Lede - Cliffs mamma - som varit en av de främsta inspirationerna när det gäller sonens kärlek till vin. 

När Cliff Lede Vineyards är fokuserad på Bordeauxdruvor som cabernet sauvignon och sauvignon blanc så är FEL lika fokuserad på andra klassiska franska druvor som pinot noir, chardonnay och pinot gris. Resultatet är eleganta men klassiskt kaliforniska hantverksviner i små upplagor. Dessutom till riktigt attraktiva priser. 
Det var 2009 som Cliff, sju år efter att han skapade Cliff Lede Vineyards, köpte ett litet vineri kallat Breggo Cellars i Andersson Valley och döpte om det till FEL. Ryan Hodgins heter vinmakaren och han har nu tillgång till högkvalitativa druvor från enskilda vingårdar i Anderson Valley (t ex Savoy Vineyard) och Sonoma County. 

http://www.felwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du