Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Weissburgunder 2019

Weingut Fritz Ekkehard Huff Weissburgunder 2019

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Det här är Huffs torra Weissburgunder - eller pinot blanc som den heter i Frankrike - i en härligt fruktig stil - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna växer på luftiga lössjordar - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare än till exempel riesling. ···

Styckvis

139:-

/flaska
Låda (6 st)

139:-

/flaska, totalt 834:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Weissburgunder

Smaknotering

Härligt fruktig doft av med stenfrukt, äpplen, aprikos, citrus, valnötter och fruktpastiller. Smaken är torr, mycket frisk och medelfyllig med en koncentrerad och utvecklad smak av citrus, mineral, mogen tropisk frukt. Lång välbalanserad eftersmak.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Huffs torra Weissburgunder - eller pinot blanc som den heter i Frankrike - i en härligt fruktig stil - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna växer på luftiga lössjordar - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare än till exempel riesling. Årgång 2019 har kvalitetsmässigt blivit en av de bästa de senaste åren men skörden blev tyvärr minimal på grund av sommarens svåra värmebölja med temperaturer som gick upp emot 40 grader celsius. Det gjorde att vinrankorna slöt sig och slutade utvecklas. Turligt nog kom regnet i början av september - men det kom lite väl hastigt och gjorde att druvorna på sina håll svällde för fort och sprack. Dessa druvor kunde man förstås inte använda och därmed blev skörde väldigt liten. De druvor som skördades hade emellertid en otroligt fin frukt vilket visade sig i de mycket fina poäng som James Suckling gav Huffs prestigeviner i årgången. Koncentrationen och djupet är helt enastående och det är förstås parat med Rheinhessens fantastiska syra och minraliet. Det här är ett vin för fisk, skaldjur och lättare kötträtter eller vegetariska rätter. Också perfekt som aperitif.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du