Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Graham Beck Brut Blanc de Blancs 2013

Vad tyckte du?

Graham Beck Brut Blanc de Blancs 2013

Sydafrika, Western Cape, 750 ml, 12,5%

Äntligen - nu har vi sedan en tid en av Sydafrikas bästa bubbelproducenter i butiken. Det här är Graham Becks prestigevin. Druvorna till Blanc de Blancs 2013 handplockades från vingårdar i Robertson. Jordmånen i dessa vingårdar har ett rikt naturligt innehåll av kalksten som är som gjort för chardon ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor doft med tydlig brödighet och toner av gröna äpplen, citrus och en fin brödighet. Smaken är frisk och fruktig med en mjuk mousse med toner av gröna äpplen, mogen citrus, kex samt en nyans av mineral i eftersmaken.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "A serious sparkling wine with lemon and green-apple character."

A serious sparkling wine with lemon and green-apple character. Full body and pie-crust and bread-dough undertones at the finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen - nu har vi sedan en tid en av Sydafrikas bästa bubbelproducenter i butiken. Det här är Graham Becks prestigevin. Druvorna till Blanc de Blancs 2013 handplockades från vingårdar i Robertson. Jordmånen i dessa vingårdar har ett rikt naturligt innehåll av kalksten som är som gjort för chardonnay och bubbel. De olika kloner som återfinns här har olika smakprofiler som bidrar till den unika komplexiteten och mineraliteten i basvinerna. Endast druvjuice av högsta kvalitet valdes ut innan jäsning. 50 procent av musten fick jäsa i så kallade piece champenoise-fat på 205 liter för att ge en extra smakdimension och en krämig konsistens till det färdiga vinet. Efter jäsningen lagrades vinet i fat under 3 månader för att sedan blandas med selektivt utvalda basviner som hade jäst i tankar av rostfritt stål. Vinet har lagrats i minst 48 månader på jästfällningen innan degorgering (borttagandet av jästfällningen). Vinet är en så kallad Méthode Cap Classique, vilket är Sydafrikas motsvarighet till traditionell metod (samma metod som man använder vid champagnetillverkning), med en andra jäsning på flaskan.

Producenten

Graham Beck Wines grundades 1983 i området Robertson av entreprenören Graham Beck. Efter stora framgångar i gruvindustrin kunde han förverkliga sin dröm att bygga ett toppvineri i ett område där han såg stor potential och i princip ingen annan odlade druvor. Här kunde Graham också bedriva sin passion med hästuppfödning, vilken är en stor del av Graham Beck Enterprises. Graham Beck är mest känt för sina mousserande viner av typen Méthode Cap Classique, som innebär en andra jäsning i flaskan. Deras ansvarige vinmakare för dessa viner är ingen mindre än Pieter “Bubbles” Ferreira, som är landets mest kända vinmakare för mousserande viner.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter sedan 2017 och därmed är passande för dig som är vegan.https://grahambeck.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du