Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Cabernet Sauvignon 2019

Vad tyckte du?

David Finlayson Cabernet Sauvignon 2019

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,7%

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedp ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:- Ord. pris 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Generös doft med aromer av svarta vinbär, ceder, eukalyptus och lakrits. Smaken är fylligt med välintegrerade tanniner i detta kraftfulla men balanserade vin.

Alkoholhalt
14,7%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3,2 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"En väldigt snygg variant på druvsorten cabernet sauvignon. Mycket smak och personlighet. "

"Vår nya favorit i Sydafrika. David Finlayson gör några av de mest stilfulla och prisvärda viner vi hittat i landet - som i det här cabernet sauvignonvinet. En väldigt snygg variant på druvsorten cabernet sauvignon med mycket smak och personlighet. "

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedpressning av kappan var fjärde timme extrahera de fina tanninerna och färgen från skalen. Efter jäsning har vinet mognat på franska ekfat (20% nya fat) i 14 månader.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du