Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Cuvée Cinema Pinot Noir 2020

Crystallum Wines Cuvée Cinema Pinot Noir 2020

Sydafrika, Hemel-en-Aarde, 750 ml, 13%

Det här är en single-vineyard pinot noir från Hemel-en-Aarde och den som brukar vara tätast och djupast i färgen av Peter-Allan Finlaysons pinot-viner. Druvorna är planterade med hög densitet (det vill säga många plantor per hektar) i vingården med samma namn som vinet och får en nyanserad dos av ek ···

Styckvis

389:-

/flaska
Låda (6 st)

389:-

/flaska, totalt 2 334:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2020

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor komplex doft av röda bär, järn/mineral, skog och lite ek. Smaken är medelfyllig, frisk och mycket elegant och läckert stram samtidigt som den bjuder på koncentrerad röd frukt och pigga tanniner. Det flirtiga året märks i både doft och smak och eftersmaken är lång och välbalanserd. 

Drickes
2021-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

Winemag.CO.ZA
95 p "This has weight and texture in the best sense."

Grapes from Hemel-en-Aarde Ridge, 60% whole-bunch fermentation. Red and black cherries, beetroot, earth and spice on the nose while the palate is substantial yet seamless – good fruit definition, fresh acidity and smooth tannins. This has weight and texture in the best sense.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är en single-vineyard pinot noir från Hemel-en-Aarde och den som brukar vara tätast och djupast i färgen av Peter-Allan Finlaysons pinot-viner. Druvorna är planterade med hög densitet (det vill säga många plantor per hektar) i vingården med samma namn som vinet och får en nyanserad dos av ek (30 procent ny ek och runt 11 månaders lagring brukar vara receptet). Gjord på en blandning av Dijon/Bernard-kloner (777, 115, 667) av Pinot Noir. 30 procent av vinet är pressat som hela klasar och vinet har jäst med sin naturliga jäst. Total produktion endast cirka 3000 flaskor per år, så först till kvarn gäller! Årgång 2020 blev en fantastisk årgång i Sydafrika med både goda volymer och kvalitativa viner. 

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du