Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Altavins Viticultors Almodí Petit red 2019

Vad tyckte du?

Altavins Viticultors Almodí Petit red 2019

Spanien, Terra Alta, 750 ml, 14,5%

Altavins Viticultors är en liten vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktighet med med druvorna så att de kan fånga alla egenskaper och med minimalt ···

Styckvis

129:-

/flaska
Låda (6 st)

129:-

/flaska, totalt 774:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Merlot, Carignan, Syrah, Garnacha Tinta

Smaknotering

Djup körsbärsfärg med några lila inslag. Härligt intensiv och solmogen doft av röda bär och frukter, körsbär, svarta vinbär och lätt florala och kryddiga nyanser. Smaken är fyllig men med fin fräschör och längd. Mycket vin för pengarna.

Drickes
2021-2026
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "Its full-bodied with round tannins and a flavorful finish"

Lot of fruit here with cherries and currants, as well as hints of flowers. It’s full-bodied with round tannins and a flavorful finish. Drink or hold.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Altavins Viticultors är en liten vingård som ligger inom D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Filosofin är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktighet med med druvorna så att de kan fånga alla egenskaper och med minimalt ingripande låta druvorna och vinet tala för sig själv.

Producenten

Altavins Viticultors som grundades 2001 hör till D.O. Terra Alta, en vinregion med tusentals år av tradition, i sydvästra Katalonien. Regionen har en historia av att producera viner av olika sorters druvor, särskilt de som är inhemska för området. Företaget drivs idag av Joan Bautista Arrufi och Jordi Casardó som har som målsättning att tillverka både rött och vitt vin av allra högsta kvalitet.

Filosofi är enkel; Identitet, ärlighet, medelhavsanda. Man jobbar yttersta försiktigt med druvorna för att fånga upp alla deras unika egenskaper och med minimalt ingripande. Vinodlingarna är minst 30 år gamla och sköts med mycket stor noggrannhet.

Här hittar du viner som produceras med sorten Garnatxa Blanca, en berömd sort i Terra Alta, från vinstockar som är mer än 40 år gamla. Dessutom Garnatxas Negres och Carinyenes från stockar som är mer än 60 år gamla. 

https://www.altavins.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du