Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Cepa 21 Hito 2017

Vad tyckte du?

Bodegas Cepa 21 Hito 2017

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 13,5%

Hito är en milstolpe för Cepa 21s basviner. Det är gjort av druvor från egendomens yngsta vinrankor på sticklingar från legendariska Emilio Moro. Vinet lagras i åtta månader på franska ekfat. Druvan tempranillo som lokalt kallas tina fino Tempranillo är den röda druva som mest används för kvalitetsv ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Tinta Fino

Smaknotering

Doften är fruktig med inslag av svarta vinbär och björnbär. Smaken är rik i medelfyllig stil med god struktur och balanserad fatkaraktär. Behaglig eftersmak i fint kryddig stil med bra frukt där mörka körsbär och plommon dominerar.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
30-60 minuter

Så tycker experterna

WineSpectator
90 p "Fresh and focused"

Fresh and focused, this lively, energetic red offers bright, juicy cherry and berry flavors, with notes of licorice, vanilla and spice. Light tannins and bright acidity keep this focused. Energetic. Drink now through 2027. 18,750 cases made, 3,500 cases imported. — TM

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till lite spanskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: ’If it grows together, it goes together’, stämmer allt som oftast. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Vinet

Hito är en milstolpe för Cepa 21s basviner. Det är gjort av druvor från egendomens yngsta vinrankor på sticklingar från legendariska Emilio Moro. Vinet lagras i åtta månader på franska ekfat. Druvan tempranillo som lokalt kallas tina fino Tempranillo är den röda druva som mest används för kvalitetsviner i Spanien. Namnet kommer från ordet temprana, som betyder tidig, och syftar till att druvan mognar tidigt. Ett klassiskt uttryck är: ”Tempranillo är vår entrecôte, de övriga druvorna är salt och peppar”. Detta är ett mycket stilfull Ribera del Duero som lätt kan matchas till kraftigare rätter såsom grytor och lasagne och den fina köttbiten.

Producenten

Bakom Bodegas Cepa 21 ligger i Ribera del Duero och ägs av familjen Moro, ledd av bröderna José och Javier, som också äger den berömda Bodegas Emilio Moro. Det ambitiösa projektet bygger på den erfarenhet och know-how familjen har genom generationer, som vinodlare i Ribera del Duero. Gården är arkitektoniskt en ny minimalistisk pärla som är vackert integrerad i den rullande landskapet. De omgivande vingårdarna, som uppnår nästan 50 hektar, alla planterade med Tinto Fino, tros vara Tempranillo i sin renaste form. Fördelat mellan områdena Castrillo de Duero, Pesquera de Duero och Nava de Duero, där jordmånen innehåller lager av kalksten och lera. På Cepa 21 är ambitionen att producera moderna och subtila Ribera del Duero-viner, med massor av smak och intensiv, söt frukt. Om det är målet, bröderna José och Javier Moro redan kommit en lång väg. Cepa 21 producerar två viner, båda helt gjorda av Tinto Fino.

http://www.cepa21.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du