Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Astrales Astrales 2016

Vad tyckte du?

Bodegas Astrales Astrales 2016

Spanien, Ribera del Duero, 750 ml, 15%

Bodegas Astrales är en up-and-coming egendom där vi bland annat hittar Mariano Garcias (Vega Sicilia, Aalto, Mauro mm) son, Eduardo Garcia, som idag inte bara ansvarar för Aalto och Mauro utan också för Astrales. Astrales 2016 är stramare, mer komplex och elegantare än Aalto i stilen och ett riktigt ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

Doften bjuder på intensiva toner av svarta frukter, kryddor, balsamico och rostade nyanser. Även smaken är inte helt överraskande generös där de fruktiga tonerna samsas med en pigg syrlighet och en tannistruktur med bra ryggrad som samarbeter i en bra balans hela vägen fram till och igenom den låna eftersmaken. Den väl tilltagna koncentrationen ger ett vin med utmärkta förutsättningar för flera års lagring i källaren.

Drickes
2021-2026
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93 p "Aromatic and floral and medium to full-bodied, with fine chalky tannins."

"I found more freshness and balance and better integrated oak in the 2016 Astrales within it´s 15% alcohol and 18 months in barrel. It fermented with indigenous yeasts and had a moderate maceration. It´s quite aromatic and floral and medium to full-bodied, with fine chalky tannins. 57,500 bottles produced. It was bottled in June 2018."

James Suckling
92 p "Linear and racy"

Linear and racy with dark berries and a hint of chocolate character. Some smoky oak. Medium body. Medium-chewy tannins. Yet, it’s fine-textured.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt till vilt-, rött- och rökt kött samt hårdostar.

Vinet

Bodegas Astrales är en up-and-coming egendom där vi bland annat hittar Mariano Garcias (Vega Sicilia, Aalto, Mauro mm) son, Eduardo Garcia, som idag inte bara ansvarar för Aalto och Mauro utan också för Astrales. Astrales 2016 är stramare, mer komplex och elegantare än Aalto i stilen och ett riktigt fynd för pengarna. Året rankas högt och inleddes med en mild och relativt torr vinter följd av en sval och våt vår som orsakade en liten fördröjning i vingårdens spirande. Det var inga betydande vårfrostar och inga större stormar under sommaren. Månaderna juni och juli visade bjöd på högre temperaturer än normalt och en viss torka, vilket resulterade i en välmognad och balanserad skörd.

 

Tinto fino-druvorna (tempranillo) hämtas från vingårder i Anguix (Burgos) som är planterade med vinstockar med en genomsnittlig ålder på 45 år och som har sina rötter i stenig och kalkrik lerjord.

 

Druvor plockas och sorteras för hand med ett skördeuttag på 3 500 kg/ha. Den självrunna juicen pumpas över till tankar på 50 hl där jäsningen sker mh.a. inhemska jästsorter. Jäsningen och skalmacerationen får fortgå under 15 dagar innan de tappas upp på fat (främst franska) där det fick vila under 18 månader fram till buteljeringen i juli 2018.

Producenten

Vineriet "Los Astrales" påbörjade sin verksamhet i slutet av år 2000 genom ett initiativ av familjen Romera de la Cruz. De är den tredje generationen av vinodlare i Anguix och har en nedärvd gedigen vinkunskap och som med en kompromisslös kvalitetsfilosofi bestämde de sig för bli en vinproducent istället för att sälja druvor från sina odlingar till andra vingårdar.

 

Genom att rekrytera Eduardo Garcia till företaget, som just hade avslutat sin yrkesutbildning i Frankrike och USA för att ansvara för familjens vingård (Mauro, Maurodos) och även som teknisk chef för “Los Astrales” fick företaget en boost som gjorde det möjligt för projektet att realiseras i samband med skörden 2001.

 

Den senaste milstolpen nåddes mha. José Hidalgo Togores som teknisk chef 2013. José Hidalgo som förutom att vara en av de mest erkända vinproducenterna i Spanien, är författaren till "Viticulture and Oenology Treaty", texten som används i de flesta vinologiska skolor Spanien och Latinamerika.

https://astrales.es/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du