Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Els Vinyerons Saltamarti Act 2019

Vad tyckte du?

Els Vinyerons Saltamarti Act 2019

Ekologisk

Spanien, Penedès, 750 ml, 13%

Els Vinyerons Salamarti ACT!. Nya årgången har blandats med lite 2017 som lagrats på 300-liters gamla franska ekfat och består av 90% tempranillo och 10% garnacha. Vinet jäses med skalkontakt i öppna jäskar i 2 veckor. Namnet på vinet - Saltamarti - betyder syrsa. Detta är verkligen en crowd-pleaser ···

Styckvis

189:-

/flaska
Låda (12 st)

189:-

/flaska, totalt 2 268:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2019

Druvor

Tempranillo, Garnacha

Smaknotering

Ung kryddig doft med inslag av röda och mörka bär, örter och mineral. Smaken är medelfyllig och fruktdriven med mörka och röda bär, mineraltoner och lite fatinslag. Lång eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Els Vinyerons Salamarti ACT!. Nya årgången har blandats med lite 2017 som lagrats på 300-liters gamla franska ekfat och består av 90% tempranillo och 10% garnacha. Vinet jäses med skalkontakt i öppna jäskar i 2 veckor. Namnet på vinet - Saltamarti - betyder syrsa. Detta är verkligen en crowd-pleaser med sin rena och stadiga frukt, fräschör och finlemmade tanniner.

 

Dryckesbutikens ACT-etikett: Viner som uppmuntrar till förändring!

 

Alla människor förtjänar att bli behandlade lika och med samma grundläggande skydd för mänskliga rättigheter.

Tyvärr är det inte så det ser ut idag och den utbredda segregeringen samt de starkt befästa diskriminerande strukturerna i vårt samhälle är ett faktum vi anser är ett allvarligt problem. 

Vi strävar efter att göra en förändring genom att öka medvetenheten och genom att belysa denna dåligt fördelade maktbalans. 

 

Vi vill se en ständigt växande tolerans, kunskap, kärlek och medkänsla och har av den anledningen skapat ACT-vinerna, där 2% av försäljningen går till att ekonomiskt stötta organisationer som jobbar för mänskliga rättigheter. 

 

 

Du kan läsa mer på vår hemsida under ACT-fliken.

www.dryckesbutiken.se/act/

 

Njut av vinerna, sprid glädje och uppmuntra positiva aktioner!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du