Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Raventos I Blanc Blanc De Blancs 2014

Raventos I Blanc Blanc De Blancs 2014

Spanien, Penedès, 750 ml, 12%

Raventos Blanc de Blanc 2014 är gjord på de klassiska cavadruvorna macabeu, xarel-lo och parellada. Vinet görs enligt den traditionella metoden och resultatet är ett torrt, friskt och läskande vin med fint integrerade bubblor. Perfekt till skaldjur, lättare fiskrätter eller som aptitretande aperitif ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Macabeo/Macabeu, Parellada, Xarel-lo

Smaknotering

Fräsch och inbjudande doft som bjuder på gröna äpplen, citrus, mineral och lite rostat bröd. Smaken är knastertorr och intensiv och fylld av fräsch citrus och en härlig syra. Läcker avslutning som dröjer sig kvar.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
88 p "Ett mousserande vin med komplexitet och lite mer motstånd än vad folk normalt är vana i med dessa viner. Bra matvin!"

Ett mousserande vin med komplexitet och lite mer motstånd än vad folk normalt är vana i med dessa viner. Stor mineralisk ton i vinet, vilket kan dölja frukten en aning. Ett torrt och relativt stramt mousserande vin som kräver lite mer av sin husbonde. Bra matvin!


Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Raventos Blanc de Blanc 2014 är gjord på de klassiska cavadruvorna macabeu, xarel-lo och parellada. Vinet görs enligt den traditionella metoden och resultatet är ett torrt, friskt och läskande vin med fint integrerade bubblor. Perfekt till skaldjur, lättare fiskrätter eller som aptitretande aperitif. 

Producenten

Raventósfamiljen har en historia på egendomen som kan dateras tillbaka till åtminstone 1497. Tjugoen generationer har arbetat på de 90 hektar stora ägorna som består av vingårdar, skog och sjöar. Själva jordmånen är mycket gammal och formades för över 16 miljoner år sedan. De kalkrika marinjordarna hjälper till att skapa ett gynnsamt mesoklimat på egendomen.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.raventos.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du