Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alta Alella AA Tallarol  2019

Vad tyckte du?

Alta Alella AA Tallarol 2019

Ekologisk

Spanien, Catalunya, 750 ml, 12%

Druvan Pansa Blanca (Xarel-lo), som främst används till områdets eleganta cavor, utgör vinets druvsammansättning till 100 %. Dessa odlas på Alta Alellas vingårsar en kort bilresa på 20 minuter från Barcelona. Efter skörden och pressningen av druvorna får musten jäsa med naturlig jäst i leramfoor och ···

Styckvis

259:-

/flaska
Låda (6 st)

259:-

/flaska, totalt 1 554:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Pansa Blanca

Smaknotering

Fruktigt naturvin med friska toner av äpplen, päron, nyplockade mandlar, gräs och mandarinskal med en frisk och välbalanserad eftersmak där även en viss sälta återfinns.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvan Pansa Blanca (Xarel-lo), som främst används till områdets eleganta cavor, utgör vinets druvsammansättning till 100 %. Dessa odlas på Alta Alellas vingårsar en kort bilresa på 20 minuter från Barcelona. Efter skörden och pressningen av druvorna får musten jäsa med naturlig jäst i leramfoor och betongägg, vilka med sin ovala form skapar en automatisk cirkulation av det jäsande vinet, vilket i sin tur har stora fördelar när det gäller temperatur och där igenom även påverkar vinets smak.

Vinet produceras av Celler de les Aus (Fåglarnas Vineri), vilket är Alta Alellas naturvinsvineri. Med målet att skapa kvalitetsviner utan tillsatt svavel så har Pujol-Busquets Guillén med sitt nya vineri kommit ännu närmare sin ekologiska filosofi. Här har de nu med hjälp av fyra årtiondens kunskap av ekologisk odling tagit steget fullt för att producera underbara naturviner helt utan användning av svavel.

Producenten

Alta Alella är kulmen på ett familjeprojekt som började för mer än tjugo år sedan med Josep Maria Pujol-Busquets och hans fru Cristina Guillen, när de köpte 1800-talsgården Can Genis, som ligger 2 km från Medelhavet mellan städerna Alella och Tiana. Det är den närmaste vinproducenten till storstaden Barcelona och deras ekologiska viner är på vinlistorna på några av de bästa restaurangerna i världen.

Från början har det ekologiska jordbruket och respekt för miljön och naturen varit grunden för deras vinproduktion.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du