Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alta Alella AA Merla 2019

Vad tyckte du?

Alta Alella AA Merla 2019

Ekologisk

Spanien, Catalunya, 750 ml, 12%

Vinet produceras av Celler de les Aus (Fåglarnas Vineri), vilket är Alta Alellas naturvinsvineri. Med målet att skapa kvalitetsviner utan tillsatt svavel så har Pujol-Busquets Guillén med sitt nya vineri kommit ännu närmare sin ekologiska filosofi. Här har de nu med hjälp av fyra årtiondens kunskap ···

Styckvis

289:-

/flaska
Låda (6 st)

289:-

/flaska, totalt 1 734:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Mataro

Smaknotering

Tydligt fruktig och frisk doft och smak av björnbär, körsbär, lakrits, en finstämd ton av rostade fat. AA Merla är ett naturvin gjort på 100 % Mataro som i övriga Spanien främst är känd under namnet Monastrell och i Frankrike Mourvèdre. Druvorna odlas ekologiskt och jäsas i stora träbehållare innan det lagras sedan i 3 månader på 250-liters ekfat inom det buteljeras utan någon tillsätning av svaveldioxid för stabilisering.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
13-15ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet produceras av Celler de les Aus (Fåglarnas Vineri), vilket är Alta Alellas naturvinsvineri. Med målet att skapa kvalitetsviner utan tillsatt svavel så har Pujol-Busquets Guillén med sitt nya vineri kommit ännu närmare sin ekologiska filosofi. Här har de nu med hjälp av fyra årtiondens kunskap av ekologisk odling tagit steget fullt för att producera underbara naturviner helt utan användning av svavel.

Producenten

Alta Alella är kulmen på ett familjeprojekt som började för mer än tjugo år sedan med Josep Maria Pujol-Busquets och hans fru Cristina Guillen, när de köpte 1800-talsgården Can Genis, som ligger 2 km från Medelhavet mellan städerna Alella och Tiana. Det är den närmaste vinproducenten till storstaden Barcelona och deras ekologiska viner är på vinlistorna på några av de bästa restaurangerna i världen.

Från början har det ekologiska jordbruket och respekt för miljön och naturen varit grunden för deras vinproduktion.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du