Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tempore Esenzia Old Vine Garnacha 2018

Vad tyckte du?

Bodegas Tempore Esenzia Old Vine Garnacha 2018

Ekologisk

Spanien, Aragon, 750 ml, 14%

DRUVOR 100 % Garnacha Druvorna till Esenzia kommer från 55-60 år gamla vinstockar i Bajo Aragon underregion och växer på ca 550 meter över havet. Här växer de gamla krokiga vinstockarna i en sandkalkjord som är rik på mineraler och producerar små druvor med stor intensitet och komplexitet.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Garnacha

Smaknotering

Doften är generös md toner av jorgubbar, björnbär, körsbär  Smaken är medelfyllig med bra balans och intensitet. Vinet har en bra harmoni mellan frukt, syra och mjuka tanniner och är väldigt lätt att ta till sig. Balanserad och lättillgänglig eftersmak.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till lamm, kalv och även kyckling.

Vinet

DRUVOR 100 % Garnacha

Druvorna till Esenzia kommer från 55-60 år gamla vinstockar i Bajo Aragon underregion och växer på ca 550 meter över havet. Här växer de gamla krokiga vinstockarna i en sandkalkjord som är rik på mineraler och producerar små druvor med stor intensitet och komplexitet.Producenten

Bodegas Tempore grundades av familjen Yago Aznar som har varit vinodlare i fyra generationer. Bodega ligger i den spanska vinregionen Aragon, som är känd för ett extremt klimat med mycket minimal nederbörd och höga temperaturfluktuationer - ett hårt klimat för människor men som druvorna Garnacha och Tempranillo trivs i. Familjen är specialister på de två gamla traditionella druvsorter som är de enda som odlas på vingårdens 75 hektar vingårdar. Familjen arbetar utifrån filosofin att kvaliteten börjar i fältet och vingårdarna odlas enligt både organiska och hållbara principer och man försöker alltid hålla skördeavkastningen låg.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du