Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Zweigelt Rosé Sparkling

Vad tyckte du?

Weingut Müller Zweigelt Rosé Sparkling

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12%

Druvorna till detta mousserande vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Merparten av vinodlingarna ligger på varma grusjordar med ett rejält loesslager. Druvorna mognar väl här tack vare påverkan av det varma Pannonian-klimatet från öst och mikroklimatet i Donau-dalen.   S ···

Styckvis

119:-

/flaska
Låda (6 st)

119:-

/flaska, totalt 714:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Druvor

Zweigelt

Smaknotering

Mycket livliga och fruktiga toner av hallon, försommarjordgubbar och smultron som ackompanjeras med en en mycket frisk syra och tilltalande kittlande känsla på tungan.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Detta vin åtnjutes bäst som aperitif men passar också som ett trevligt komplement till lätta förrätter och sallader.

Vinet

Druvorna till detta mousserande vin kommer från vingårdar runt Göttweiger Berg i södra Kremstal. Merparten av vinodlingarna ligger på varma grusjordar med ett rejält loesslager. Druvorna mognar väl här tack vare påverkan av det varma Pannonian-klimatet från öst och mikroklimatet i Donau-dalen.

 

Skörden skedde i mitten av oktober. Druvklasarna avstjälkades och pressades mycket kort efter att de plockades för att ge vinet en mycket frisk ton och jäste sedan i temperaturkontrollerade ståltankar för att få fram en härlig fruktighet.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du