Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg 2020

Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg 2020

Ekologisk

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12%

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal som är "Zertifiert Nachhaltig" vilket är en certifiering för hållbart odlande. Skörden skedde i mitten av oktober och musten jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. ···

Styckvis

119:-

/flaska
Låda (6 st)

119:-

/flaska, totalt 714:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Mycket fruktig och fräsch doft av gröna äpplen, päron och lime. Smaken är torr med en pigg syra med en fin balans mellan vinets komponenter. Vinet avslutas med en fruktig eftersmak.

Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal som är "Zertifiert Nachhaltig" vilket är en certifiering för hållbart odlande. Skörden skedde i mitten av oktober och musten jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. En välbalanserad instegs-reisling som passar såväl som aperitif som till fisk och skaldjur.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du