Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner Göttweiger Berg 2018

Vad tyckte du?

Weingut Müller Grüner Veltliner Göttweiger Berg 2018

Österrike, Kremstal, 750 ml, 12%

När vi provade Weingut Müller på Prowein (världens största vinmässa) för första gången för några år sedan så slogs vi direkt av den rena fräscha och stiltypiska smaken. Det här är klassisk grüner vetliner från familjen Müllers vingårdar kring berget Göttweiger. Dessutom till ett väldigt attraktivt p ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Grüner Veltliner

Smaknotering

En aromatiskt fruktig doft med toner av gula äpplen, krita, vit peppar och lime. Kroppen är torr och medelfyllig med en stiltypisk fetma, en hög syra och ett kryddigt avslut.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
88++ p "Ett fynd."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av persikor, äpple, litchi, lyktfrukter, blommor och mineraler. Ett fynd."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

När vi provade Weingut Müller på Prowein (världens största vinmässa) för första gången för några år sedan så slogs vi direkt av den rena fräscha och stiltypiska smaken. Det här är klassisk grüner vetliner från familjen Müllers vingårdar kring berget Göttweiger. Dessutom till ett väldigt attraktivt pris. Den stora skillnaden i temperatur mellan dag och natt ger en långsam mognad och bidrar till vinets fräschör. Ett fruktigt och matvänligt vin som passar bra till såväl fisk som fågel och grönsaksbaserade rätter. Nu säljer vi de sista flaskorna av årgång 2018.

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du