Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kono Wines Kono Sauvignon Blanc 2018

Vad tyckte du?

Kono Wines Kono Sauvignon Blanc 2018

Nya Zeeland, Marlborough, 750 ml, 12,5%

Druvor kommer dels från deras egna ägor samt vingårdar som de sköter om runt om i Marlboroughs sub-regioner Waihopai, Awatere, och Rapaura. De olika lägena är utvalda för att bidra med olika smakprofiler till slutblenden. Ute i vingårdarna jobbar man enligt praxis för New Zeeland Sustainable vinegro ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Mycket frisk och fräsch sauvignon blanc som i toner av krusbär, svarta vinbär och tomatblad i doften. Smaken är torr med tydliga toner av krusbär, svarta vinbär och lime med en mycket frisk syra och en eftersmak med nyaser av mineral.

Drickes
2020-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
90 p " Concentrated, intense and focused"

Concentrated, intense and focused Key lime and lemon sherbet flavors are bright, smooth and very refreshing, with a touch of lemon verbena on the finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvor kommer dels från deras egna ägor samt vingårdar som de sköter om runt om i Marlboroughs sub-regioner Waihopai, Awatere, och Rapaura. De olika lägena är utvalda för att bidra med olika smakprofiler till slutblenden. Ute i vingårdarna jobbar man enligt praxis för New Zeeland Sustainable vinegrowing där man tar hänsyn till miljö och hållbarhet. Vinet lagras på rostfria ståltankar för att behålla sin krispiga och zestiga fräschör. Ett vin som med sin höga syra gör det till en god följeslagare till mat. Matcha gärna till getost, skaldjur, sallader och fiskrätter med färskpressad citron.Producenten

Kono Wines är beläget i det bedövande vackra Te Tau Ihu på toppen av sydön i Nya Zeeland i Marlborough - känt för sina högklassiga viner på sauvignon blanc och pinot noir. En ”Kono” är en korg med produkter som ges till gäster för att uppvisa gästfrihet enligt den lokala kulturen och teamet bakom Kono Wines förklarar att det är därför man förhåller sig till praxis för New Zeeland Sustainable vinegrowing där man tar hänsyn till miljö och hållbarhet och människan. Man vill helt enkelt ge det bästa området har att erbjuda samtidigt som man bevarar regionen till omvärlden. De uppger att de jobbar med en ”500-årsplan” där ledorden är utveckling & innovation samt identitet & integritet - detta är deras tikanga (levnadssätt).Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du