Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Prosecco Rosé Brut 2020

Vad tyckte du?

Montelvini Prosecco Rosé Brut 2020

Italien, Veneto, 750 ml, 11%

Montelvinis rosé prosecco som består av 85 procent Glera och 15 procent Pinot Nero. Druvorna skördas och vinifieras separat och blandas endast i det slutliga vinet. Mustet av vita druvorna erhålls genom en lätt pressning av Gleraklasarna. Musten klargörs sedan och jäses temperaturkontrollerat vid 17 ···

Styckvis

119:-

/flaska
Låda (6 st)

119:-

/flaska, totalt 714:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Årgång

2020

Druvor

Glera, Pinot Nero

Smaknotering

Härligt fruktig och blommig doft med toner av solmogen persika, röda bär och röda blommor. Moussen bjuder på fina små bubblor och en mjuk, generös och välbalanserad smakar av det som hittade i doften som följs upp med en eftersmak med en finstämd sälta och fin syra.

Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
10 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Utmärkt som aperitif eller lättare rätter med fisk och ostar.

Vinet

Montelvinis rosé prosecco som består av 85 procent Glera och 15 procent Pinot Nero. Druvorna skördas och vinifieras separat och blandas endast i det slutliga vinet. Mustet av vita druvorna erhålls genom en lätt pressning av Gleraklasarna. Musten klargörs sedan och jäses temperaturkontrollerat vid 17° C. Pinot Nero genomgår en kort maceration med skalen innan jäsning för att extrahera färgen och ge prosecco’n dess härligt ljusrosa färg. Den färdiga Cuvéen blandas av de två basvinerna precis innan den sekundära jäsningen i ståltankar för att skapa bubblorna.

Producenten

För första gången i Sverige är Winefinder glada att få presentera venetianska producenten Montelvini - eller "Ugglan" som vi kallar den på kontoret (på grund av den söta ugglan i logotypen som representerar områdets rika fågelliv). Vi upptäckte denna producent på vårt senaste besök på Italiens största vinmässa, Vinitaly. Montelvini's vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge. Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du