Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantina S.Osvaldo Pinot Grigio DOC delle Venezie 2020

Cantina S.Osvaldo Pinot Grigio DOC delle Venezie 2020

Italien, Veneto, 750 ml, 12,5%

Härligt läskande vin från en av de mest hajpade druvsorterna på senare år: Pinot Grigio. Druvan som är en mutation av Pinot Noir kommer urpsrungligen från Frankrike och har små, täta klasar med små, runda druvor. Servera vinet väl kylt och då gärna till smakrikare fisk- och skaldjursrätter eller nju ···

Styckvis

109:-

/flaska
Låda (6 st)

109:-

/flaska, totalt 654:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Pinot Grigio

Smaknotering

Mycket friskt och fruktigt vin men generösa toner av gråpäron, melon och citrus. Helt torr med frisk syra och en fruktig eftersmak.

Drickes
2021-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Härligt läskande vin från en av de mest hajpade druvsorterna på senare år: Pinot Grigio. Druvan som är en mutation av Pinot Noir kommer urpsrungligen från Frankrike och har små, täta klasar med små, runda druvor. Servera vinet väl kylt och då gärna till smakrikare fisk- och skaldjursrätter eller njut det som det är som en aperitif.

Producenten

 

Historien bakom San Osvaldo dateras tillbaka till 1930-talet då Baron Lajos Babos bestämde sig för att slå sig ner i östra hörnet av Veneto. Babos startade ett litet viner som han döpte efter regionens skyddshelgon, Loncon di Annons Veneto som sedan togs över av hans dotter Bibi. På 50-talet rönte man framgångar och när Bibi drog sig tillbaka på 80-talet såldes egendomen till Zoppas Group. Sedan 2004 ägs egendomen av familjen Serena vars mål är att hålla kopplingen till Baron Lajos Babos tydlig.

 

http://www.sanosvaldo.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du