Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2018

Vad tyckte du?

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2018

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13%

Det här är Amaronefamiljen Tedeschis härliga Valpolicella och kanske det perfekta allroundvinet till pizza, pasta och risotto. Vinet görs på en blandning av 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella och 10% Rossignola. Oseleta, Negrara och Dindarella som kommer från vinstockar som har en genomsnitt ···

Styckvis

139:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (6 st)

139:-

/flaska, totalt 834:- Ord. pris 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2018

Druvor

Rondinella, Corvinone, Oseleta, Negrara, Corvina, Dindarella, Rossignola

Smaknotering

Fruktig doft och smak med generösa toner av mörka körsbär, svarta vinbär och färska örter. Kroppen är medelfyllig med en fräsch syra, mjuka tanniner och med ett generöst och fruktigt avslut.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Amaronefamiljen Tedeschis härliga Valpolicella och kanske det perfekta allroundvinet till pizza, pasta och risotto. Vinet görs på en blandning av 35% Corvina, 35% Corvinone, 20% Rondinella och 10% Rossignola. Oseleta, Negrara och Dindarella som kommer från vinstockar som har en genomsnittlig ålder på 25 år. VInmakningen sker på rostfritt stål med naturlig klarning (inga filtreringar). Sedan följde lagring i ett år på slavonsk ek följt av ytterligare 6 månader på flaska. Slutresultatet är fräscht och smakrikt. Lite av det bästa från Valpolicella. 

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du