Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Familjen Tedeschis Premiumlåda

Vad tyckte du?

Tedeschi Familjen Tedeschis Premiumlåda

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15%

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - ett urval av det bästa från Veneto sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren frukt och stringens. ···

Låda (6 st)

1 998:-

Druvor

Rondinella, Molinara, Corvinone, Negrara, Corvina, Dindarella

Smaknotering

Maternigo Valpolicella DOC Superiore 2016 (2 flaskor)

Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio. Egendomen är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett. Vinet är en blend av 40% corvina, 40% corvinone och 20% rondinella som odlats ekologiskt. Vinet lagrades därefter i slavonsk ek i 14 månader innan buteljering och därefter ytterligare 6 månader på flaska. Ett stilfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

 

La Fabriseria Valpolicella DOC Superiore 2016 (2 flaskor)

Familjen Tedeschi har alltid strävat efter att förbättra kvaliteten på sina viner och att betona förhållandet mellan de traditionella vinstockarna och regionen.

Av denna anledning så har Rosso La Fabriseria, ett vin skapat med en internationell stil men samtidigt helt i linje med familjens vinfilisofi. Druvvalen består av 40% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella och 5% Oseleta. Druvorna kommer från La Fabriseria-vingården i Valpolicella Classica-regionen (SantAmbrogio och Fumane-kommunerna). Skördeuttaget är mycket lågt och överskrider inte restiktionerna för Amarone-vin. Vinet åldras uteslutande i slavonska ekfat. Valpolicella La Fabriseria är idag ett stort och viktigt Valpolicella-vin och representerar det familjen Tedeschi vill berätta om denna fantastiska region. 


Marne 180 Amarone della Valpolicella 2017 (2 flaskor)
Amarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området. Druvorna till detta vin består av 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, och dindarella, som plockats i området kring Mezzane och Tregagno. Druvorna kommer från olika vingårdslägen som alla valts ut för att bidra med sin egen unika karaktär. Druvorna som skördats fick ligga i 4 månader i kontrollerade tork-rum där vätskan i druvorna dunstade och lämnade kvar små, koncentrerade, russinliknande druvor som därefter kunde pressas. Efter alkoholjäsningen lagrades vinet i 3 år på slavonsk ek och därefter i ytterligare 6 månader på flaska innan det släptes på marknaden. En klassisk amarone som avnjuts väl till rött kött och vällagrade ostar. Ett kraftfullt, koncentrerat men samtidigt elegant vin med toner ba mörka körsbär, mogna jordgubbar, välintegrerad ek, kryddor, choklad, örter och torkade löv. Smaken är fyllig men balanserad med en pigg syra och en lång eftersmak. (3,5 gram socker/liter)

 

Levereras i trälåda.

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/53051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - ett urval av det bästa från Veneto sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren frukt och stringens. Samtliga viner görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Lådan innehåller två st Maternigo Valpolicella Superiore , två st La Fabrisiera Valpolicella Superiore och två st Marne 180 Amarone della Valpolicella som levereras i originalträlåda från Tedeschi.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du