Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Famiglia Cecchi Storia di Famiglia Chianti Classico 2018

Vad tyckte du?

Famiglia Cecchi Storia di Famiglia Chianti Classico 2018

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Chianti Classico Storia di Famiglia 2018 är familjen Cecchi första vin med beteckningen Chianti Classico. Det innebär att vinet har framställts enligt områdets högt ställda krav på kvalitet och ursprung. Vinet har också kvalitetsbeteckningen D.O.C.G. Druvorna växer på en alkalisk stenig jordmån. De ···

Styckvis

159:-

/flaskaOrd. pris 189:-
Låda (6 st)

159:-

/flaska, totalt 954:- Ord. pris 1 134:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Vinet har en fint kryddig bouquet med inslag av hallon, körsbär, violer och rostade fat toner. Smaken har en behaglig mjuk och rund med ren frukt och runda tanniner i fin balans.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Why wait? But you can age it, too."

Plenty of ripe berry and plum with some chocolate and walnut undertones. It’s full and layered with lots of fruit and a juicy finish. Why wait? But you can age it, too.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chianti Classico Storia di Famiglia 2018 är familjen Cecchi första vin med beteckningen Chianti Classico. Det innebär att vinet har framställts enligt områdets högt ställda krav på kvalitet och ursprung. Vinet har också kvalitetsbeteckningen D.O.C.G. Druvorna växer på en alkalisk stenig jordmån. De skördas för hand och det färdiga vinet lagras 10 månader på franska ekfat. Jäsning och maceration sker på temperaturkontrollerad ståltank under 18 dagar innan vinet slutligen får vila på flaska innan lansering.

Producenten

Familjen Cecchi har legat i framkant i den italienska vinnäringen i mer än hundra år. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver familjeföretaget med samma glöd som anfadern Luigi Cecchi, som grundade firman 1893 i Castellina i Chianti.

Luigis efterlevande utökade vingårdsarealen, nyplanterade odlingarna och moderniserade vinanläggningarna. Hjärtat i verksamheten är Villa Cerna som ligger vackert belägen på en kulle ovanför staden Castellina i i hjärtat av Chianti Classico.

Även om Chianti är basen har Cecchi satsat på vinegendomar också i andra intressanta områden i Toscana som Maremma, San Gimignano, Nobile di Montepulciano och Morellino di Scansano. De äger också egendomen Tenuta Alzatura utanför staden Montefalco i Umbrien.

Viljan att ständigt utvecklas tycks nedärvd, oavsett om det gäller att delta i forskning kring vilka kloner som ger bästa vinet eller vilka ekfat som är bäst lämpade för lagring. Omsorg om miljön är en självklarhet och Cecchi har genomfört ett antal åtgärder för att minimera miljöpåverkan i sina vinanläggningar. Cecchis viner speglar tydligt sitt ursprung och är resultatet av en harmonisk balans mellan tradition och förnyelse.

https://www.famigliacecchi.it/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du