Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montesecondo Silvio Messana Bianco (orangevin) 2019

Vad tyckte du?

Montesecondo Silvio Messana Bianco (orangevin) 2019

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Druvorna till Montesecondo’s härligt ”orangea”Silvio Messana Trebbiano kommer från jordar som är en blandning av lera och gamla flodbäddstenar i Toscana. Druvorna avstjälkas och jästes sedan 14 dagar med skinnen i betongtank. Därefter pressas och lagras på betongfat i 3 månader före tappning. Vinern ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Trebbiano

Smaknotering

Lätt oxidativ, fruktig doft av stenfrukt, blommor, krita, grape, apelsinskal och solmogen citron. Vinet har en fräsch och lätt zestig textur med fin syra och ett fräscht avslut. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till Montesecondo’s härligt ”orangea”Silvio Messana Trebbiano kommer från jordar som är en blandning av lera och gamla flodbäddstenar i Toscana. Druvorna avstjälkas och jästes sedan 14 dagar med skinnen i betongtank. Därefter pressas och lagras på betongfat i 3 månader före tappning. Vinerna har en fantastisk fräschör och struktur. En rolig variant av ”orange” vin för vinnörden!

Producenten

Det kan verka lite förvirrande att den här halva ryska, halv sicilianska killen som växte upp i Tunisien och började sitt vuxna liv i New York, hamnade som vinodlare i Chianti. Det är dock inte så konstigt. I New York försökte Silvio Messana försörja sig som musiker. Det kan vara lite utmanande ibland när det gäller ekonomi så han började sälja vin för att dryga ut inkomsten.Vin var något han redan kände sig knuten till, både från att njuta av att dricka det och också för att hans föräldrar nu bodde på en vacker gård i Toscana, där hans far planterade vingårdar i början av 70-talet. Silvio besökte gården. När Silvios far dog, skötte hans mor om vingårdarna och sålde druvorna till den lokala negocianten. Men i mitten av 90-talet blev Silvios mamma sjuk och han bestämde sig för att ta med sig sin familj och flytta dit för att kunna vara nära henne och hjälpa till. De njöt av livet här och bestämde sig för att stanna efter att hans mor dog.Från 2004 började han odla ekologiskt och sedan 2006, efter att ha blivit påverkad av människor som Nicolas Joly, Stefano Belotti, konverterade han till biodynamiskt jordbruk. Idag äger Silvio 17 hektar vingårdar varav 6 hektar i Vegnano - det är där han nu bor. Dessa vingårdar ligger lite högre upp och på mer kalkhaltiga jordar är hans ursprungliga vingårdar och ger vinerna som är både eleganta och med struktur. Han producerar främst röda av Sangiovese men gör också en liten mängd cabernet sauvignon och en 'vit' trebbiano (mycket lätt hudmaceration på den).

https://www.montesecondo.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du