Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantine Nicosia Fondo Filiara Frappato 2019

Vad tyckte du?

Cantine Nicosia Fondo Filiara Frappato 2019

Ekologisk

Italien, Sicilia, 750 ml, 12,5%

Detta ekologiska och veganska vin är producerat av den gammal druvsorten Frappato som är typisk för sydöstra Sicilien och utmärker sig för sin behagligt doftande bouqette med toner av färska röda frukter, hallon och blåbär med en smak som är både livlig och mjuk.   Druvsorter: Frappato   Vingård ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:- Ord. pris 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2019

Druvor

Frappato

Smaknotering

Mycket fruktig och bärig doft av blå plommon, blåbär och hallon som i smaken kompletteras med en frisk syra och nyanserade tanniner.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
13-15ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Detta ekologiska och veganska vin är producerat av den gammal druvsorten Frappato som är typisk för sydöstra Sicilien och utmärker sig för sin behagligt doftande bouqette med toner av färska röda frukter, hallon och blåbär med en smak som är både livlig och mjuk.

 

Druvsorter: Frappato

 

Vingårdar: Sandjord belägen på cirka 200 m.ö.h.

 

Skörd: För hand i september.

 

Maceration: Kall maceration i 24 timmar.

 

Jäsning: 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur (22-24° C)

 

Lagring: I ståltank i 1-2 månader innan buteljering.

Producenten

1898 beslutade Francesco Nicosia, farfar till den nuvarande ägaren, att i Trecastagni, på den östra sluttningen av Etna-berget öppna sin första vinbutik. Detta var under Etna-vinets guldålder, som då, precis som nu var kända och uppskattade över hela Europa för sin mineralitet och "vulkaniska" personlighet.

 

Mot slutet av det tjugonde århundradet kom familjföretaget, tack vare uthållighet, mod och innovativ andan in i en ny era tack vare den nye ägaren Carmelo Nicosia. Han investerade kraftigt i att expandera och omstrukturera vingårdarna och bygga ett ntty modernt vineri vilket hjälpte till att förvandla familjeföretaget till en av de ledande aktörerna av siciliansk vin i Italien och runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du