Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2017

Vad tyckte du?

Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2017

Italien, Piemonte, 750 ml, 13,5%

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare och fatlagrat uttryck. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först t ···

Styckvis

169:-

/flaskaOrd. pris 189:-
Låda (6 st)

169:-

/flaska, totalt 1 014:- Ord. pris 1 134:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Barbera

Smaknotering

Stor komplex doft av mörka bär (blåbär, mörka körsbär, plommon), kryddor, salmiak och lite bondgård samt ett nyanserat inslag av ekfat. Smaken är medelfyllig och komplex i den djupare Barberastilen utan att för den delen vara dominerad av fat. Här är det istället den mörka frukten och kryddorna som står i förgrunden. Lång välbalanserad eftersmak. Kan drickas nu eller lagras i 3-5 år. 

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"En väldigt snygg barbera helt enkelt."

"Carlo Revellos Barbera väger in mellan traditionalisterna och modernisterna. Här finns modernisternas härliga mörka frukt och traditionalisternas friska syror. Druvor från Annunziata och kort lagring på ek ger ett vin som har både djup och fräschör. En väldigt snygg barbera helt enkelt."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare och fatlagrat uttryck. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) för att sedan dras över på klassiska ståltankar där musten jäser klart. Vinet har lagrats i fat av trä fram till buteljeringen som skedde i juli 2018. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter. 

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du