Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Volpe Pasini Togliano 2016

Vad tyckte du?

Volpe Pasini Togliano 2016

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 12,5%

Volpe Pasini har gjort vin i Colli Orienttali i Fruili sedan 1500-talet och var med och satte Friuli-Venezia på vinkartan under 1970-talet. Idag tillhör man fortfarande de bästa i området och gör viner som förenar smakrikedom med en härlig fräschör. Det här är deras röda Togliano som görs på 100% me ···

Styckvis

149:-

/flaskaOrd. pris 169:-
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:- Ord. pris 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Merlot

Smaknotering

Rödviolett färg. Rödfruktig doft med toner av svarta vinbär, körsbär, tobak och finstämda kryddor. Smaken är fyllig med fin fräschör och toner av cassis, mörka körsbär, choklad och mjuka tanniner i en lång avslutning.

Drickes
2020-2026
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92 p " Full-bodied with velvety tannins and plenty of chocolate and currants. Delicious now."

Currants and berries with hints of fresh herbs and tobacco on the nose. Full-bodied with velvety tannins and plenty of chocolate and currants. Delicious now, but better in 2022.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Volpe Pasini har gjort vin i Colli Orienttali i Fruili sedan 1500-talet och var med och satte Friuli-Venezia på vinkartan under 1970-talet. Idag tillhör man fortfarande de bästa i området och gör viner som förenar smakrikedom med en härlig fräschör. Det här är deras röda Togliano som görs på 100% merlot som växer i vinodlingarna i Togliano di Torreano och vinet har beteckningen Friuli Colli Orientali DOC. Druvor genomgår jäsning i rostfria tankar med temperaturkontroll och innan det får vila på flaska före lansering. Det är ett ovanligt fylligt vin för att komma från nordöstra Italien och är som gjort för smakrika pizzor och kötträtter. 

Producenten

Volpe Pasini har producerat vin i Colli Orientali i Fruili sedan 1500-talet och var under 1970-talet med och satte Friuli-Venezia på vinkartan, då de var bland de första att sälja även utanför den lokala marknaden och började buteljera sina viner i vanliga flaskor. Idag tillhör man de bästa i området och producerar viner som förenar stor smakrikedom med en härlig fräschör och en känsla av terroir.

 

Egendomen består av 52 hektar vinodlingar som fördelas 50/50 mellan blå och gröna druvor och 60 procent av produktionen är vitt vin och resten är rött. Vingårdarna inkluderar Zuc di Volpe (en amfiteater som bland annat gav vinvärlden den första buteljerade Pinot Biancon från Italien), Prepotto (10 hektar), Zanolli och den inmurade Mura. Vinmakningen är klassiskt modern med både ståltankar och franska ekfat (barriquer).

https://volpepasini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du