Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Salvatore Martusciello Ottouve Gragnano 2020

Vad tyckte du?

Salvatore Martusciello Ottouve Gragnano 2020

Italien, Campania, 750 ml, 11%

Ett lätt josigt, bubblande och fräscht rödvin. Pizzavinet numero uno i världen, det är napolitarnarna överens om. I alla fall enligt gänget bakom Lilla Napoli - Sveriges kanske hetaste pizzeria. Druvorna kommer från otillgängliga vingårdar på bergen mellan Neapel och Amalfikusten. Från början var vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Ett lätt pärlande "fizzy" torrt rött vin med små bubblor.  I doften bjuds vi på en intensiv arom av röd frukt och färskpressde druvor. Smaken är mycket frisk, bubblig och fruktig med sammetslen och harmonisk toner av röda frukter och bär som balanseras upp av en pigg syrlighet. Kommer bäst till sin rätt som kyld. OBS! Vinet är ett lätt pärlande vin som ska serveras kylt!

Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
11-13ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"TILLBAKA IGEN: Pizzavinet numero uno i världen enligt gänget bakom Lilla Napoli. "

Nu finns äntligen Otttouve Gragnano i butiken igen - direkt från Slavatore Marttusciello. Åtta olika druvsorter i en juicig och lätt pärlande stil - vinet som enligt gänget bakom Lilla Napoli är världens bästa pizzavin."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ett lätt josigt, bubblande och fräscht rödvin. Pizzavinet numero uno i världen, det är napolitarnarna överens om. I alla fall enligt gänget bakom Lilla Napoli - Sveriges kanske hetaste pizzeria. Druvorna kommer från otillgängliga vingårdar på bergen mellan Neapel och Amalfikusten. Från början var vinstilen en field blend av åtta olika druvsorter därav namnet Ottouve. Om du beställer vin på en pizzeria i Neapel får du med största sannolikhet detta då det är Napolitanarnas motsvarighet till kall mjölk och kanelbullar. OBS! Vinet är lätt pärlande (tänk Lambrusco)! Kan drickas till alla pizzor.

 

Namnet Oottouve är en hyllning till de många inhemska vinstockarna som historiskt och delvis fortfarande bidrar till produktionen av Gragnano: piedirosso, aglianico, sciascinoso, suppezza, castagnara, olivella, sauca, surbegna. 

Producenten

Under sin tid på sin familjs Grotta Del Sole-gård har Salvatore Martusciello satt sitt kännetecken för vinframställning i regionen Kampanien och upphöjde värdet av druvor och viner som nästan hade glömts bort och därmed återställde deras värdighet och historia.

Idag är han en ledande expert inom vin från Campi Flegrei och området runt Vesuvius och har lämnat familjeföretaget för att ge sig ut på ett nytt livsäventyr tillsammans med sin fru Gilda.

Projekt som bär hans namn handlar om att producera extremt territoriella viner, viner som är ”himmelska ambrosia”, eftersom poeten Chiabrera beskrev Flegrei-viner de första gången han smakade dem. Gården är belägen i staden Quarto och producerar cirka 87 000 flaskor per år. Salvatore följer personligen varje steg i vinframställningsprocessen och delegerar ingenting till andra. Han arbetar i vingården, övervakar sina leverantörer och är till och med involverad i leveranserna av sitt vin så att han personligen kan förklara för sina kunder egenskaperna hos sina viner som han älskar som sina egna barn. Till och med de namn han har gett sina viner är resultatet av forskning och hans kärlek till landet: Settevulcani för hans Piedirosso-röd och Falanghina-vit, Ottouve för sin Lettere och Gragnano och Trentapioli för hans mousserande Asprino di Aversa Spumantizzato. Allt detta skapar en bild som understryker rötter, dynamik och mod.

http://www.salvatoremartusciello.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du