Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Amouriers Côtes du Rhône 2016

Vad tyckte du?

Domaine des Amouriers Côtes du Rhône 2016

Ekologisk

Frankrike, Vacqueyras, 750 ml, 14%

Det här är Domaine des Amouriers instegsvin gjort på en blandning av 85 procent grenache och 15 procent syrah från unga vinrankor. 

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (12 st)

169:-

/flaska, totalt 2 028:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2016

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Stor kryddig doft av mörka bär. Smaken drar åt det fylliga hållet och levererar med full kraft mogna röda och mörka bär i en mustig, örtig och kryddig stil. Vinet är fullt njutbart idag i sin mogna stil. Stort vin för en liten peng!

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Domaine des Amouriers instegsvin gjort på en blandning av 85 procent grenache och 15 procent syrah från unga vinrankor. 

Producenten

Domaine des Amouriers ligger i Vacqueyras i södra Rhône-dalen och drivs av Patrick Gras och Igor Chudzikiewicz. Egendomen omfattar 25 hektar vinodling, varav 10 hektar är inom appellationen Vacqueyras, 1 hektar Côtes du Rhône och resten är IGP (före detta Vin de Pays). Alla vinerna görs dock med mycket hög ambition och avkastningen är låg.

Vingårdarna är relativt utspridda, vilket tillför olika uttryck och komplexitet till vinerna. Duon vill låta vinrankorna tala för sig själva, varför arbetet i vineriet begränsas till så lite som möjligt. Det är istället i vingårdarna som tiden läggs, där man arbetar ekologiskt. 

http://www.amouriers.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du