Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Éric Texier St Julien en St Alban Vieille Serine 2014

Vad tyckte du?

Éric Texier St Julien en St Alban Vieille Serine 2014

Ekologisk

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Nu har vi fått in Eric Texiers härliga "St Julien en St Alban Vieille Serine" - i butiken. Eric Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône och det här är hans seriösa syrah - gjord på klonen eller varianten som kallas serine/sérine. Vinet är gjort på 100 procent av druvsorten och från ca 70 å ···

Styckvis

375:-

/flaska
Låda (12 st)

375:-

/flaska, totalt 4 500:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2014

Druvor

Syrah

Smaknotering

Stor doft av mörka (björnbär) och röda mosade bär, kryddor, peppar, örter och lite salmiak. Smakgen är frisk och generöst bärig med inslag av röda bär, björnärvinbär, peppar, charkuterier, salmiak och kryddor. Lång härlig eftersmak.  Naturvin från Dryckesbutiken.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu har vi fått in Eric Texiers härliga "St Julien en St Alban Vieille Serine" - i butiken. Eric Texier är en naturvinspionjär som gör vin i Rhône och det här är hans seriösa syrah - gjord på klonen eller varianten som kallas serine/sérine. Vinet är gjort på 100 procent av druvsorten och från ca 70 år gamla vinstockar som vuxit på blandade jordar av lArgilo calcaire och kvarts ovanpå granitberg. Skördeuttaget är mycket låga 25 hl/ha. Druvorna jästes som hela klasar i öppna jäskar i en veckan innan pressning och lagring på betongtankar i 20 månader. Det här är ett vin som både är josigt och har en skön struktur. Funky och mjukt men också med mycket smak. Drick till kötträtter av fläsk, nöt och lamm. 

Producenten

Eric Texier och hans fru Laurence möttes när de studerade till ingenjörer i Lyon på 1970-talet. De älskade bergsklättring och vin och med tiden ökade intresset för vinet. Under en tid jobbade de i kärnkraftsindustrin vilket var ett bra sätt att tjäna ihop tillräckligt med pengar för att kunna investera i vin. Efter

Efter ett tag hittade paret hem till producenter som Gourgonnier, Chamonard, Trollat, Gentaz, Goyard och Guffens. Han började samtidigt tröttna på sitt jobb - och hörde om han kunde jobba som en assistent/lärling hos Jean-Marie Guffens på Domaine Verget i Bourgogne. Efter det följde önologistudier i Bordeaux där han lärde sig vad ha inte ville göra.

1995 flyttade Eric och Laurence till ett hus i Charnay i Beaujolais och började göra sina första viner (bland annat från en gammal vingård i Saint-Veran). Tre år senare slutade han helt som ingenjör och buteljerade sina första viner under sitt eget namn. År 2000 fick paret en möjlighet att köpa sin första halva hektar vingård i Brèzéme på gränsen mellan södra och norra Rhône. Nu har han 4,5 hektar med gamla stockar av syran och serrine (en gammal ursprunglig fransk klon av Syrah) i Brèzéme men han har också köpt några hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban (totalt har han 7,5 hektar till sitt förfogande). Dessutom köper han druvor från vänner i Côte Rôtie, Châteauneuf-du-Pape och från andra delar i södra Rhône. Allt vin vinifieras på plats i Saint-Julien-en-Saint-Alban innan det skickas för lagring i Charnay.

http://www.eric-texier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du