Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Beauséjour Château Beauséjour 2015

Vad tyckte du?

Château Beauséjour Château Beauséjour 2015

Ekologisk

Frankrike, Puisseguin Saint-Emilion, 750 ml, 14%

En av de klara vinnarna när vi nyligen gick igenom ett tiotal prisvärda bordeauxviner från toppårgången 2015. Puisseguin Saint Émilion ligger i Libourne precis norr om sin berömda granne Saint Émilion och gör viner i liknande stil och på liknande druvsammansättning. Beauséjour ligger i hjärtat av by ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Smaknotering

Doften är stor och fruktdriven med nyanserade inslag av svarta vinbär, ceder, plommon, mocca, läder och ceder. Smaken har årgågens härliga koncentrerade frukt och silkiga integrerade tanniner och inslag av svarta vinbär, löv, ceder/blyerts och kryddor. Välbalanserad eftersmak. OBS! Säljs som hel trälåda om 6 flaskor. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineEnthusiast
93 p "Its rich and already delicious. However, this stylish wine needs aging to show at its best. Drink from 2022"

With its 30% Cabernet Franc, this perfumed wine is full of structured fruit as well as succulent blackberry flavors. It's rich and already delicious. However, this stylish wine needs aging to show at its best. Drink from 2022. ROGER VOSS

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/54051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

En av de klara vinnarna när vi nyligen gick igenom ett tiotal prisvärda bordeauxviner från toppårgången 2015. Puisseguin Saint Émilion ligger i Libourne precis norr om sin berömda granne Saint Émilion och gör viner i liknande stil och på liknande druvsammansättning. Beauséjour ligger i hjärtat av byn Puisseguin. Vingården ligger väster om Langlais som också ägs av familjen Dupuy och omfattar 20 hektar på klassisk terroir som består av lera och kalksten. Planteringarna domineras av merlot (70 procent) och cabernet franc (25 procent) och man har också lite cabernet sauvignon planterad (5 procent). Just det här vinet är gjort på de två förstnämnda och har fått 13 månaders lagring på ekfat. Vinet är ekologiskt och framställt med den naturliga jästen. OBS! Säljs i hel trälåda, original wooden case, när du köper 6 flaskor. 

Producenten

Familjen Dupuy köpte Château Beauséjour 1934 och idag är det Gerard Dupuy som leder företaget som är uppdelat i två egendomar: Beauséjour och Château Langlais. Beauséjour ligger i hjärtat av byn Puisseguin i distriktet Puisseguin-St-Émlion. Vingården ligger väster om Langlais och omfattar 20 hektar på klassisk terroir som består av lera och kalksten. Planteringarna domineras av merlot (70 procent) och cabernet franc (25 procent) och man har också lite cabernet sauvignon planterad (5 procent). Odlingen är ekologisk och vinerna har en fin balans och ett rejält djup i smaken och brukar få höga poäng av ledande vinkritiker. Särskilt bra år som 2015.  

http://www.chateaubeausejour-bio.fr/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du