Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2020

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Rosélåda Château Pigoudet 2020

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Låda (6 st)

720:-

Ord. pris 840:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Cabernet Sauvignon, Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Domaine Pigoudet Pigoudet Première Rosé 2020 (2 flaskor)

Härligt fräsch Provence-rosé i fruktig stil. Nu är nya årgången här och nu också med en ny etikett. Men det är samma härligt fräscha, fruktiga och lite kryddiga Provence-rosé som vi kommit att förvänta oss från Pigoudet. Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades med perfekt fenolisk mognad (dvs - med mogna tanniner och fin färg) och välbalanserade syror. Det här är Château Pigoudets klassiska rosé och här strävar man efter en ren och frisk fruktighet och ett vin som är ett perfekt sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

 

Domaine Pigoudet Château Princess Rosé 2020 (2 flaskor)

Förra årets "nyhet" från Château Pigoudet är tillbaka. Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som pressas direkt och där skalen bara är med under en kort period för att skapa den ljusa härliga färgen. Det här är en klassisk och fräsch provencerosé med härliga fruktiga inslag som passar såväl som aperitif som till rätter av fisk och skaldjur som till en sallad med detsamma alternativt fågel.


Årgång 2020 karkatäriseras av fruktiga och mycket fräscha viner på grund av en väldigt gynsam växtsäsong - utan överdriven hetta. Nätterna bjöd dessutom på den där svala temperaturerna som är så otroligt viktiga för friska syror. Durvorna skördades med perfekt fenolisk mognad (dvs - med mogna tanniner och fin färg) och välbalanserade syror.

 

Domaine Pigoudet L´Oratoire Cuvée Divine Rosé 2020 (2 flaskor)

Ett av Château Pigoudets prestige-viner. Vingårdarna växer i sydlig riktning och skyddas av Sainte-Victoiremassivet i den nordöstra delen av Coteaux dAix-en-Provence. Druvorna som kommer in till vineriet jäses svalt och lagras därefter på rostfria ståltankar för att behålla aromatisk fräschör. Vinet består normalt sett av en blandning av de klassiska druvsorterna och 2020 var blenden 50% Grenache, 25% Cinsault, 15% Syrah och 10% Cabernet-Sauvignon. Ett stiltpisk och fruktdriven rosé med en trevlig örtig touch som passar som aperitif, till skaldjur eller till sallad med vårens primörer.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Ljusa, torra, smakrika och fräscha - precis så som rosé ska smaka!"

Missa inte denna härliga rosélåda med viner från Winefinders egen roséproducent Château Pigoudet! Lådan innehåller 6 flaskor (tre olika viner - två flaskor av varje) från samma producent - passar såväl till aperitif som till sommarens läckerheter!

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/511751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du