Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Première Rouge 2017

Vad tyckte du?

Château Pigoudet Première Rouge 2017

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Château Pigoudet är egendomen bakom roséfavoriten Première Rosé men precis som de flesta andra egendomar i Provence så gör Pigoudet även röda och vita viner. Just det här vinet är gjort på en blend av cabernet sauvignon, grenache och syrah där den solvarma franska södern möter det lite svalare och m ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Grenache, Syrah

Smaknotering

Mycket fruktiga toner i både doft och smak av svart körsbär, blå plommon och svart oliv med kryddiga nyanser av kakao, peppar och mynta som bäddas in av mjuka tanniner.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/53551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Pigoudet är egendomen bakom roséfavoriten Première Rosé men precis som de flesta andra egendomar i Provence så gör Pigoudet även röda och vita viner. Just det här vinet är gjort på en blend av cabernet sauvignon, grenache och syrah där den solvarma franska södern möter det lite svalare och mer nyanserade Bordeaux. Det här är ett fruktigt och kryddigt rött som passar perfekt till de lite kraftigare kötträtterna och till de flest ostar på ostbrickan. 

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du