Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Bellene Nuits Saint Georges Vieilles Vignes 2015

Vad tyckte du?

Domaine de Bellene Nuits Saint Georges Vieilles Vignes 2015

Ekologisk

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13%

Helt ny i Sverige är spännande och eleganta Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans läckra Nuits-St-Geroges Vieilles Vignes kommer från rankor med en medelålder på 67 år på 245 meters höjd. Vinerna pressas varsamt och lagras på en blandning av gamla och nya ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en elegant fruktig bouquet av färsk röd pinotfrukt med inslag av röda vinbär, hallon och kryddor. Smaken är ung och koncentrerad med en fint strukturerad kropp med massor av röda bär en touch av kryddor och järn. Lång snygg finish med unga men inlindade tanniner och en lång avslutning.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Dina Viner
94++ p "Inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, rönnbär, blommor, te, kalk, mineraler och fat."

"Ett ungt, friskt vin med ren, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, granatäpple, rönnbär, blommor, te, kalk, mineraler och fat. Drick 18-30."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Helt ny i Sverige är spännande och eleganta Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans läckra Nuits-St-Geroges Vieilles Vignes kommer från rankor med en medelålder på 67 år på 245 meters höjd. Vinerna pressas varsamt och lagras på en blandning av gamla och nya fat med minimal tillsats av sulfit.

Producenten

Bakom egendomen Domaine de Bellene finns kända Bourgogne-namnet Nicolas Potel, son till Gérard Potel som stod vid rodret för Domaine Pousse d’Or i Volnay. Nicolas själv är en praktiker snarare än en teoretiker - han slutade skolan före sin 18-årsdag och reste till Australien och USA för att träna sig till att bli vinmakare innan han återvände till Bourgogne. Väl tillbaka arbetade han för Domaine Roumier och Domaine Juillot innan han började arbeta för sin far på Pousse d’Or år 1992. Mellan 1998 och 2007 drev Nicolas en négociantverksamhet där han utmärkte sig för sin noggrannhet och känsla för detaljer. Med tiden valde han att fokusera på egna egendomen Domaine de Bellene (Bellene är det gamla keltiska namnet för Beaune där vineriet ligger beläget). Idag har han 18 hektar egna marker som tas om hand med hjälp av hästar, ekologisk odling och fottrampade druvor. Man använder varken industriell jäst eller enzymer. Nicolas vinifierar hela klasar, är försiktig med extraktion och använder en kombination av nya och gamla ekfat.Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du