Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Marnes Blanches Crémant du Jura Reserve 2018

Vad tyckte du?

Domaine des Marnes Blanches Crémant du Jura Reserve 2018

Ekologisk

Frankrike, Jura, 750 ml, 13%

Premiär för Domaine de Marnes Blanches fantastiska Crémant du Jura Reserve i 2018 årgången. Druvorna har vuxit på vingården Les Molates märgelrika jordar i Sainte Agnès. Vinet består av av 100% chardonnay som direktpressats och därefter jästs och lagrats över vintern på gamla ekfat. Vinet spenderade ···

Styckvis

389:-

/flaska
Låda (12 st)

389:-

/flaska, totalt 4 668:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2018

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Klassisk brödig doft med inslag av blommor, citrus, mjölkchoklad och nötter. Smaken är ung och mycket frisk med toner av citrus, blommor, äpplen, mjölkchoklad och mineral. Lång elegant eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2019-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/52351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Premiär för Domaine de Marnes Blanches fantastiska Crémant du Jura Reserve i 2018 årgången. Druvorna har vuxit på vingården Les Molates märgelrika jordar i Sainte Agnès. Vinet består av av 100% chardonnay som direktpressats och därefter jästs och lagrats över vintern på gamla ekfat. Vinet spenderade 18 månader på sin jästfällning i flaska innan degorgering. Zero Dosage: 0 gram socker/ liter.

Producenten

Géraud och Pauline Fromont är två unga, talangfulla vinmakare som möttes på vitikulturskolan 2006. Två år senare uppfyllde de sin dröm att köpa en vingård i Cesancey i södra delen av Jura där de båda hade sina rötter. Namnet Domaine des Marnes Blanches kommer från den vita märgelsten som utgjorde jordmånen i den första vingården de köpte. Idag äger de totalt 10 hektar i byarna Cesancey, Vincelles och Sainte Agnès. De gör en mängd viner i olika traditionella stilar, såväl ”ouillé” (viner som görs genom att man toppar upp faten där de lagras i och därför inte utsätts för luftens verkningar) som buteljeras under namnet Reflet, och ”Sous Voile” (viner som lagras i fat som inte toppas upp och som ibland utvecklar ett florllager med jästceller precis som i Jerez) som buteljeras under namnet Empreinte. Domaine des Marnes Blanches tillhör eliten av naturvinsproducenter i Jura och deras viner utmärks alltid av en otroligt fin och precis (välbalanserad) frukt. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du