Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine du Cayron Gigondas 2016

Vad tyckte du?

Domaine du Cayron Gigondas 2016

Frankrike, Gigondas, 750 ml, 15%

Domaine Cayron I grannkommunen Gigondas - och annan hyllad årgång - 2016. Systrarna Faraud är unika i södra Rhône. De håller inte på med en massa special-cuvéer utan gör ETT enda vin från 40-70-åriga vinstockar - ett vin som får all kärlek och uppmärksamhet. Här snackar vi supertraditionall framstäl ···

Styckvis

349:-

/flaska
Låda (12 st)

349:-

/flaska, totalt 4 188:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah, Cinsault

Smaknotering

Stiltypisk och inbjudande doft där man möts av örtkryddor, vitpeppar och mörka samt röda bär. Vinet är fylligt och fullpackat med mörka bär, eleganta tanniner, kryddor och har en stor välbalanserad eftersmak. Ett maffigt men ändå välbalanserat vin med lång lagringspotential - men som så ofta i södra Rhône så kan det även drickas ungt.

Drickes
2021-2036
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Vinous
96 p "I cant say that I have ever had a better one than this"

Deep brilliant red. Spice- and mineral-accented red berry and cherry aromas are complemented by intense floral and mineral nuances. Alluringly sweet and focused in the mouth, offering vibrant raspberry, cherry liqueur, licorice, candied lavender and exotic spice flavors braced by a spine of juicy acidity. Finishes supple and extremely long, with lingering floral and spice notes and sneaky tannins that lend shape and gentle grip. I have been tasting (and drinking) this domaine's wines since 1985 and I can't say that I have ever had a better one than this.

-- Josh Raynolds

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Domaine Cayron I grannkommunen Gigondas - och annan hyllad årgång - 2016. Systrarna Faraud är unika i södra Rhône. De håller inte på med en massa special-cuvéer utan gör ETT enda vin från 40-70-åriga vinstockar - ett vin som får all kärlek och uppmärksamhet. Här snackar vi supertraditionall framställning och ett slutresultat som är stramare än i de två andra vinerna. Det här är ett vin de garde med tydliga tanniner som är inlindade i en mjuk men ändå strukturrik frukt. Och eftersom det är Gigondas så blir priset beskedligare än i Châteauneuf. Vinous Josh Reynolds säger så här om 2016 (96 p): "I have been tasting (and drinking) this domaines wines since 1985 and I cant say that I have ever had a better one than this."

Producenten

I jakten på det unika och ursprungliga - missa inte systrarna Farauds supertraditionella Gigondas. Här trasslas det inte med en massa olika cuvéer - nej familjen gör ett enda vin som är det bästa de kan göra. Och vilket vin det är. Fyllt av södra Rhônes härliga rustika kryddiga frukt och mineraliska sälta. Helt klart ett av toppvinerna från regionen om du frågar oss. En egendom att hålla ögonen på.

Gigondas är idag en av Frankrikes mest spännande vinregioner. Regionen var en av de första som uppgraderades från Côtes-du-Rhône Village-status till egen appellationsstatus tack vare sin ypperliga kvalitet och idag utmanar de bästa vinerna från Châteauneuf-du-Pape. Druvorna till Cayrons viner kommer från 40-70 åriga vinstockar och utgårs av en blend som till mestadels består av grenache (upp emot 70 procent) följt av cinsault, syrah och mourvèdre. Traditionell lagring på stora gamla ekfat (15-40 år gamla) i storleken 4,000 till 13,000 liter i upp till 12 månader. Ett fantastiskt prisvärt Rhônevin som är en favorit bland kritikerna.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du