Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos des Issarts 2018

Vad tyckte du?

Domaine Faiveley Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos des Issarts 2018

Frankrike, Gevrey-Chambertin, 750 ml, 13%

Clos des Issarts är en lite Monopol vinmark belägen i sydvästra delen av byn Gevrey-Chambertin. Vinmarken köptes av Faiveley 2003 efter ett 50-årigt hyresavtal. Det är den minsta appellationen i Bourgogne, den är på under en hektar och till och men mindre än Romanée-Conti Grand Cru. Vingården har en ···

Styckvis

995:-

/flaska
Låda (6 st)

995:-

/flaska, totalt 5 970:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är tydligt fruktig med toner av svarta vinbär och skogshallon tillsammans med nyanser av rökt kött, skogsmark, kryddor, mörk choklad och mineral. Smaken är relativt kraftfull och koncentrerad med en fin tanninerstruktur medels lång eftersmaken med inslag av lakrits, läder och fat.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
92-94 p "a lovely wine that opens in the glass to reveal aromas of cassis, smoked meats, dark chocolate and earthy forest floor"

There are 10 barrels of Domaine Faiveley's 2018 Gevrey-Chambertin 1er Cru Clos des Issarts Monopole, a lovely wine that opens in the glass to reveal aromas of cassis, smoked meats, dark chocolate and earthy forest floor. On the palate, it's medium to full-bodied, layered and concentrated, with a deep core of succulent fruit, rich and refined tannins and a sapid finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Servera till vilt, lammracks, duvgryta, biff bourguginon.

Vinet

Clos des Issarts är en lite Monopol vinmark belägen i sydvästra delen av byn Gevrey-Chambertin. Vinmarken köptes av Faiveley 2003 efter ett 50-årigt hyresavtal. Det är den minsta appellationen i Bourgogne, den är på under en hektar och till och men mindre än Romanée-Conti Grand Cru. Vingården har en östlig exponering och jordmånen består av en stenjord.


Druvorna skördas och sorteras för hand. Andelen avstjälkade druvor och hela klasar varierar beroende på årgång. Vinet överpumpas dagligen för att extrahera färg, tanniner och aromer från druvorna. Vinet genomgår en 19 dagars alkoholjäsning innan det färdiga vinet lagras i 16 månader i franska ekfat (40-50% ny ek och 50-60% ettåriga fat).

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du