Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Falfas Rouge 2014

Vad tyckte du?

Chateau Falfas Rouge 2014

Frankrike, Côtes de Bourg, 750 ml, 13%

Chateau Falfas 2014 består av 55% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 5% Malbec. Alla druvorna avstjälkas och krossas lätt innan de dras över på betongtank för att jäsa med skalet i tre veckor. Därefter sker noggrann press följt av lagring på gamla ekfat (500-600 liter) i 11 månader ···

Styckvis

295:-

/flaska
Låda (12 st)

295:-

/flaska, totalt 3 540:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2014

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec

Smaknotering

Doften är koncentrerad med djupa, lätt utveckalde toner av mörk frukt, svarta vinbär och körbär, läder och stall. Smaken är koncentrerat fyllig med en fin mineralitet som ger vinet ryggrad och fräschör. Det är härligt moget vin som passar perfekt som följe till mat. Naturvin från Dryckesbutiken.

Drickes
2014-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chateau Falfas 2014 består av 55% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 5% Malbec. Alla druvorna avstjälkas och krossas lätt innan de dras över på betongtank för att jäsa med skalet i tre veckor. Därefter sker noggrann press följt av lagring på gamla ekfat (500-600 liter) i 11 månader före buteljering.

Producenten

Veronique Cochran, som äger och driver Chateau Falfas, är en pionjär vad gäller biodynamiskt vin i Bordeaux. Hon började arbeta på så vis redan 1988 – i en tid då de flesta andra arbetade mot naturen, inte med den. Hon växte upp på Domaine du Chateau Gaillard i Saumur. Där lärde hon sig närmast allt om biodynamiskt jordbruk och vinframställning av sin far Jaque Bouchet, som började arbeta biodynamisk redan 1962. Hennes bror Mathieu tog över familjens egendom medan Veronique och hennes man köpte sitt eget Chateau 1988. I dagsläget tar hon hand om 20 hektar vingårdar, som omges av 15 hektar skog. Skogen skyddar och ger mångfald åt vingårdarna. Veronique jobbar hårt för att ge tillbaka det hon tar från jorden och behöver därför inte krångla runt så mycket i vinkällaren. Med friska, vackra druvor sköter det hela sig självt. Chateau Falfas ligger i Bayon-sür-Gironde, på höger bank och precis framför Margaux. Slottet var känt för sina viner redan på 1400-talet och var framförallt populärt i England, under de tidiga åren av vinexport.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du