Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Les Terrasses Rosé  2020

Vad tyckte du?

Chateau Pesquie Les Terrasses Rosé 2020

Ekologisk

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 13,5%

Populära Château Pesquies vita vin Les Terasses. Namnet kommer från latin och kan löst översättas till ”ansamling av jord” och valdes eftersom området i Ventoux består av kullar och dalar. För att bemästra den böljande terrängen behövde vinmakarna bygga terasser på de branta kullarna - många av dess ···

Styckvis

159:-

/flaska
Låda (12 st)

159:-

/flaska, totalt 1 908:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Pasta och pizza
  • Aperitif
Årgång

2020

Druvor

Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Vinet har en imponerande djuprosa färg och en exotisk, fräsch doft av röda bär och örter. Smaken utstrålar fräschör och toner av bär där hallon dominerar. En Rosé som passar bra med många olika typer av mat och därför kan drickas under hela året.

Drickes
2020-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar utmärkt som apéritif, samt till rätter med fisk och skaldjur, sallader och även till grillat kött.

Vinet

Populära Château Pesquies vita vin Les Terasses. Namnet kommer från latin och kan löst översättas till ”ansamling av jord” och valdes eftersom området i Ventoux består av kullar och dalar. För att bemästra den böljande terrängen behövde vinmakarna bygga terasser på de branta kullarna - många av dessa finns kvar än idag. Familjen Chaudière valde således namnet som en hyllning till de förfäder som mödosamt karvade ur de terasser som finns på familjens ägor. Jordmånen består av näringsfattig kalkjord med en altitud på ungefär 350 meter. Blenden består av 10 % Syrah, 40 % Grenache och 50 % Cinsault och vinet kommer från en första lätt pressning av druvorna. Ingen ek används, allt för att behålla en frisk och fräsch fruktstruktur.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du