Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amédée Les Cheminées des Fées 2018

Amédée Les Cheminées des Fées 2018

Frankrike, Cotes du Ventoux, 750 ml, 14%

Vingården ligger på en södersluttning i Ventoux med en jordmån bestående av sand och krita vilket gör den tålig mot torka.   Den sena skörden av druvorna (Druvor: 70% Syrah, 30% Grenache) gör så att de kraftiga druvskulen klarar en skalmacerering på minst 3 veckor. Denna metod ger vinet djup och e ···

Styckvis

149:-

/flaska
Låda (6 st)

149:-

/flaska, totalt 894:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2018

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Tydlig doft av körsbär, svarta vinbär, blond tobak och en elegant mineralitet (grafit). I munnen möts man av en fyllig snak med rikliga men harmoniska och släta tanniner.

Drickes
2021-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vingården ligger på en södersluttning i Ventoux med en jordmån bestående av sand och krita vilket gör den tålig mot torka.

 

Den sena skörden av druvorna (Druvor: 70% Syrah, 30% Grenache) gör så att de kraftiga druvskulen klarar en skalmacerering på minst 3 veckor. Denna metod ger vinet djup och en silkeslen känsla. 15% av vinet lagras på begagnade franska ekfat.

Producenten

Amédée Giniès, grundaren av Amédée Cellars, är den som som brukar tillkännages som var pionjär för att öka medvetenheten om vinerna från Luberon och erkännandet av beteckningen som kontrollerat ursprung.

http://www.les-vins-amedee.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du